Το Tesla Cybertruck έβγαλε ήδη τα λεφτά του

Πόσο έχει που κυκλοφορεί το Cybertruck; Ούτε έναν χρόνο. Παρόλα αυτά έχει ήδη προλάβει να κάνει απόσβεση των χρημάτων, που δαπάνησε η Tesla για την εξέλιξη και την εμπορική του προώθηση.

Το πρώτο pick up της Tesla είχε φανεί από το 2019, όταν παρουσιάστηκε πρώτη φορά, πως θα τα πήγαινε εξαιρετικά στις πωλήσεις. Δυο εκατομμύρια κρατήσεις είχε κάνει η εταιρία του Elon Musk, άσχετα που χρειάστηκαν άλλα τέσσερα-πέντε χρόνια μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις. Άπαξ και άρχισαν, όμως, δεν έχουν σταματημό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Tesla, η συνολική παραγωγή μόνο του Cybertruck φέτος ενδέχεται να ξεπεράσει τα 125.000 κομμάτια (από το εργοστάσιο στο Freemont οι φώτο)! Είναι χαρακτηριστικό πως στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εκτιμάται πως πουλήθηκαν πάνω από 16.000 Cybertruck – περισσότερο από όλα τα άλλα ηλεκτρικά pick up μαζί. Και μιλάμε μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το «Κυβερνοφορτηγό» διατίθεται κανονικά.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κανονικής εμπορικής πορείας, το Cybertruck έχει καταφέρει να είναι επικερδές. Κι αυτό παρά το υψηλό κόστος αγοράς, που ξεκινά από τις 81.895 δολάρια και φτάνει μέχρι τις 101.985 (75.815 – 94.413 ευρώ). Υψηλότερη τιμή, βέβαια, μεταφράζεται σε μεγαλύτερο κέρδος ανά μονάδα. Πόσο μάλλον εδώ, που η Tesla έχει καταφέρει να το συνδυάσει με «βαρβάτη» διαθεσιμότητα (άρα και κέρδος, και νούμερα πωλήσεων). Κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη, όπου επίσης παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον. Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, ενδέχεται να βρει σθεναρή αντίσταση από τους νομοθέτες, καθώς η Κομισιόν θα εξετάσει παράπονα σε βάρος του από ενώσεις αυτοκινήτου, που το κατηγορούν για επικινδυνότητα απέναντι σε πεζούς και ποδηλάτες ελέω σχήματος και μεγέθους.

Get it on Google Play Download on the App Store