Το Subaru Impreza MK1 αναβιώνει με 400+ άλογα!

H Subaru μπορεί να μην παρουσιάζει νέα γενιά WRX STI, αλλά οι λάτρεις των γρήγορων «Scoobies» όχι μόνο δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, αλλά πλέον έχουν λόγους να πετάνε στα ουράνια! Υπεύθυνη για αυτό η Prodrive, που ετοιμάζει αναβίωση της πρώτης γενιάς Impreza με πάνω από 400 άλογα!

Η βρετανική εταιρία που προετοίμαζε τα αγωνιστικά Impreza στα 90’s και 00’s, κατακτώντας νίκες και πρωταθλήματα, ετοιμάζει μια περιορισμένη σειρά από restomodded Impreza. Το P25, όπως ονομάζεται, θα αποτίνει φόρο τιμής στην πρώτη νίκη του Impreza στο WRC (που σημειώθηκε πριν 25 χρόνια), αντλώντας έμπνευση από ένα άλλο σημαδιακό Subaru: το αμίμητο 22B! Βάσει σκέτσων το P25 θα είναι πολύ κοντά σε εμφάνιση με εκείνο, δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες αναφορικά με τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Προσδοκίες που θα αναλάβουν να επαληθεύσουν το παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive, ένα εξίσου πατροπαράδοτο 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο και -φυσικότατα- ένας τουρμπισμένος επίπεδος κινητήρας. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος boxer 2.5 λίτρων, πιθανότατα από το τελευταίο WRX STI. Ουδεμία σχέση με εκείνο η απόδοση, όμως, καθώς στο P25 θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους. Ισχύς που θα κληθεί να κινήσει/εκτοξεύσει χαμηλό βάρος, λόγω της εκτενούς χρήσης ανθρακονημάτων σε σασί και αμάξωμα.

Η Prodrive θα κατασκευάσει 25 αυτοκίνητα, δίχως να ανακοινώνεται ακόμα τιμή ή ημερομηνία παρουσίασης.

Get it on Google Play Download on the App Store