Το πιο αθάνατο Toyota Land Cruiser! (+video)

Για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα και τη σχέση τους με την αξιοπιστία/αντοχή δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δεν υπάρχει τυχαία τόσες δεκαετίες η αντίληψη περί αθάνατων κατασκευών. Χαρακτηρισμός που για το συγκεκριμένο Toyota Land Cruiser, παίρνει όσο πιο κυριολεκτική αξία γίνεται.

Όπως βλέπουμε, το αυτοκίνητο πέρασε από σφοδρό ατύχημα. Βγήκε εκτός δρόμου με αρκετά χιλιόμετρα, πήρε τούμπες, διαλύθηκε σχεδόν ολοσχερώς εξωτερικά. Αμάξωμα και σασί δείχνουν έτοιμα για σκραπ, ενώ το ίδιο το Land Cruiser (J70 pickup, για την ακρίβεια) μοιάζει σαν να βγήκε από την πρέσα. Από όλο αυτό το συρφετό μετάλλων που έχει γίνει το ιαπωνικό 4×4, ευτυχώς ο οδηγός βγήκε αλώβητος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θέλει να επισκευάσει το αγαπημένο του Toyota. Δύσκολο και κοστοβόρο έργο, αλλά όταν μεσολαβεί συναισθηματικό δέσιμο και η αύρα ότι του έσωσε τη ζωή, αξίζουν τα χρήματα. Κάτω από το χαμό, ωστόσο, ενδέχεται να μη χρειάζονται πολλές επισκευές.

Παρότι αμάξωμα και πλαίσιο είναι εν πολλοίς διαλυμένα (ειδικά το πρώτο), ο κινητήρας, το κιβώτιο και τα περισσότερα μηχανικά μέρη του Land Cruiser λειτουργούν κανονικότατα! Ο ιδιοκτήτης του το πήγε μόνος του στο συνεργείο, οδηγώντας, δίχως καν να χρειαστεί τη συνδρομή οδικής. Φυσικά μιλάμε για παράνομη ενέργεια, καθώς επ’ ουδενί το Toyota δεν είναι σε θέση να κυκλοφορεί στο δρόμο. Το «κλου» της εικόνας, όμως, δεν αφορά τυχόν παρέμβαση της αστυνομίας (για καλή του τύχη, δεν τον «τσίμπησαν»), αλλά την απίστευτη αντοχή της κατασκευής. Με τόσο εκτεταμένες ζημιές το Land Cruiser καταφέρνει να μένει -όσο το δυνατόν- λειτουργικό, έχοντας κινητήρα-μετάδοση-αναρτήσεις-σύστημα διεύθυνσης σε μάχιμη κατάσταση.

https://www.instagram.com/lc300.qa/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9146a0c7-bb80-42d2-b2ef-214a6c1597ee

Get it on Google Play Download on the App Store