To Google Maps έστειλε οδηγούς στην έρημο! (+video)

Τα συστήματα πλοήγησης έχουν λύσει τα χέρια όλων, δεν τίθεται αμφιβολία επ’ αυτού. Είτε μιλάμε για αυτοκινητιστές, μεταφορείς, διανομείς ή απλούς οδηγούς το GPS αποτελεί σύμμαχο στην αναζήτηση αγνώστων οδών και περιοχών. Όλα «ρόδινα» δεν είναι, βέβαια. Φωνητικές εντολές που δίνονται τελευταία στιγμή ή στο λάθος χρόνο, μπερδέματα με την εύρεση της ιδανικής διαδρομής (χαρακτηριστικό το παράδειγμα μεταξύ απόστασης και συμφόρησης), απώλεια σήματος ή εστίασης συγκαταλέγονται στο ρεπερτόριο των εργοστασιακών navigation, αλλά και του Google Maps.

Οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε μάθει να επαληθεύουμε τις οδηγίες που λαμβάνουμε από το εκάστοτε σύστημα, προκειμένου να μην μπούμε ανάποδα σε μονόδρομο ή να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Υπάρχουν κι εκείνοι, όμως, που είτε δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, είτε πιστεύουν πως δεν κάνει ποτέ λάθη. Σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή θα εκτεθείς αν ακολουθείς πιστά τις οδηγίες navigation ή Χαρτών. Το κατάλαβαν πολύ καλά αυτό όχι ένας ή δύο, αλλά δεκάδες οδηγοί στο Λας Βέγκας!

Η πρωτεύουσα των καζίνο δέχθηκε ακόμα περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως πριν δυο εβδομάδες, λόγω του GP της Formula 1. Τα πλήθη συνέρρευσαν στη φαντασμαγορική πόλη, η οποία πολλές φορές ξεχνάμε ότι είναι χτισμένη μέσα στη μέση της ερήμου Νεβάδα. Κάτι που σημαίνει πως παρακάμψεις και εκτροπές από το ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο, μπορεί πολύ εύκολα να σε οδηγήσει στο πουθενά. Αυτό έπαθαν πολλοί έρμοι οδηγοί, που θέλησαν να γλιτώσουν τους φραγμένους από τη συμφόρηση δρόμους μέσα από τη σχετική επιλογή του Google Maps. Η διαδρομή με τη λιγότερη κίνηση όντως δεν είχε κυκλοφοριακό, αλλά δεν είχε και καθόλου πολιτισμό. Το Maps έστειλε τον κόσμο σε άγνωστους χωματόδρομους, οι οποίοι οδηγούσαν μέσα στην έρημο!

Οι οδηγοί δυστυχώς υπέκυψαν στη δύναμη της μάζας, όπερ εστί ακολουθούσαν τυφλά ο ένας τον άλλο. «Δεν σταμάταγε κανένας, δεν έκανε αναστροφή κανένας, οπότε όλοι πιστεύαμε πως πηγαίναμε σωστά» αναφέρει μια γυναίκα, παρότι παραδέχεται πως από ένα σημείο και μετά τους φαινόταν περίεργο πως υπήρχαν μόνο κάκτοι, χώμα και βράχια. Μάλιστα σημειώνεται πως η διαδρομή άρχισε να γίνεται αρκετά δύσβατη, αλλά και πάλι χρειάστηκαν αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να πάρουν χαμπάρι ότι πήγαιναν λάθος. Η Google ζήτησε συγγνώμη και διαβεβαίωσε πως εφεξής, οι Χάρτες δεν θα δίνουν εναλλακτικές διαδρομές σε όσους ταξιδεύουν από το Λας Βέγκας στο Λος Άντζελες, πέρα από τους αυτοκινητόδρομους.

https://www.tiktok.com/@justdoingshelbythings/video/7303430421470121258?referer_url=www.autoevolution.com%2Fnews%2Fgoogle-maps-faster-route-sends-f1-fans-to-the-desert-all-cars-get-stuck-225133.html&refer=embed&embed_source=121355059%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_comment_button&referer_video_id=7303430421470121258

Get it on Google Play Download on the App Store