Το Ford Fiesta μπορεί να επιστρέψει μέσω… VW

Από τις 7 του μηνός, το Ford Fiesta δεν πια κοντά μας. Έπειτα από 7 γενιές και 47 χρόνια καριέρας, μια εκ των ηγέτιδων παρουσιών στα σουπερμίνι πέρασε στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, κάνοντας χώρο στη γραμμή παραγωγής για το Explorer EV και άλλα ηλεκτρικά Ford που θα έρθουν στο μέλλον. Ένα από αυτά ενδέχεται να είναι… το ίδιο, μέσω VW!

O επικεφαλής των επιβατικών του «Μπλε Οβάλ» στην Ευρώπη, Martin Sander, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Fiesta σε ηλεκτρική μορφή, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MEB Entry των Γερμανών. «Έχουμε μια επιτυχημένη και εποικοδομητική συνεργασία με τη VW. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις προοπτικές επέκτασής της στο επόμενο επίπεδο. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, αλλά δεν αποκλείουμε τίποτα» είπε ο Sander, δείχνοντας ένα σενάριο εξέλιξης νέου Fiesta ή μοντέλου στην ίδια κατηγορία με άλλο όνομα, που θα μοιράζεται μηχανικά μέρη με το επερχόμενο VW ID.2 (το οποίο με τη σειρά του ακούγεται έντονα ότι θα αντικαταστήσει το Polo).

Ήδη Ford και VW έχουν συνεργαστεί για την προσαρμογή ενός ID. στη γκάμα της πρώτης, με τη μορφή των Explorer EV και ID.4. Η πιθανότητα του Fiesta EV που θα βασίζεται στο ID.2 είναι πέρα για πέρα βάσιμη, ακολουθώντας ακριβώς τα χνάρια των Explorer-ID.4, αλλά και το πνεύμα σύμπνοιας μεταξύ των δυο εταιριών που εκφράζουν τα Ranger-Amarok. «Βλέπουμε το Fiesta σαν άσκηση για ολόκληρο τον οργανισμό, προκειμένου να καταλάβουμε τι χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα προσιτό μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που παράλληλα θα είναι και κερδοφόρο. Αλλά δεν έχουμε το εύρος και το περιθώριο κέρδους της VW ή της Stellantis στην Ευρώπη, με μοντέλα στις συγκεκριμένες κατηγορίες».

To ID.2 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, οπότε αν είναι να δούμε Fiesta EV θα γίνει από εκείνο το σημείο κι έπειτα.

Get it on Google Play Download on the App Store