Θα μαγέψει τα πλήθη το νέο Lancia Ypsilon

To νέο Lancia Ypsilon δεν κρατιέται για την πρεμιέρα του. Είδαμε τις προάλλες την κατά λάθος διαρροή του, η οποία συνοδεύτηκε από κυριολεκτική εισροή υδάτων όταν κατέληξε σε ποτάμι, έπειτα από κλοπή του. Τώρα οι άψογα καταρτισμένοι συνάδελφοι του Kolesa.ru κάνουν το επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας ψηφιακά την τελική μορφή του πολυαναμενόμενου μοντέλου.

Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν το πρωτότυπο Pu+Ra HPE ως σημείο αναφοράς, υιοθετώντας τα φουτουριστικά και πολύ λεπτά LED ημέρας στο εμπρός μέρος σε σχήμα «Τ», με το όνομα της Lancia ακριβώς από πάνω. Οι προβολείς και τα φλας παίρνουν θέση στις άκρες του προφυλακτήρα, ενώ στο προφίλ διακρίνουμε τα προστατευτικά στους θόλους και τις κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών. Εκεί είναι που συναντάμε τα σήματα της εταιρίας, καθώς και στα μετόπισθεν δεσπόζει ολογράφως η υπογραφή των Ιταλών. Τα κυκλικά φανάρια επίσης μεταφέρονται από το Pu+Ra, δίνοντας μια αξιοσέβαστη αύρα από Stratos στο παρουσιαστικό του Ypsilon ΜΚ4.

Όπως βλέπουμε, η σχεδιαστική κατεύθυνση αλλάζει εντελώς σε σχέση με ό,τι ξέραμε. Πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις, υπερσύγχρονες γραμμές, αλλά και παραδοσιακά στοιχεία (βλέπε κρυφές χειρολαβές στις πίσω πόρτες), μαζί με μια πολύ μεγάλη γκάμα κινητήριων συνόλων. Το νέο Ypsilon έχει επιβεβαιωθεί πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, όπως πολλά ακόμα μοντέλα της Stellantis (Jeep Avenger, Fiat 600, Peugeot 208/2008, Opel Corsa/Mokka), οπότε περιμένουμε πιθανότατα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, παρέα φυσικά με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αρκετές πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως θα προσφέρεται μόνο ως EV. Πότε τα περιμένουμε; Μέσα στους πρώτους μήνες του 2024 είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου Ypsilon.

Get it on Google Play Download on the App Store