Τέρμα τα μπα-γκάζια με Mitsubishi Evo IX Wagon

Τα Mitsubishi Evo είναι συνυφασμένα με τους αγώνες ράλλυ, τις βελτιώσεις και τις κόντρες με τα Subaru Impreza STI, αλλά κάποια μπορούν να εκτελέσουν και καθήκοντα οικογενειακού αυτοκινήτου. Το δυσεύρετο γενικά και εξαιρετικά σπάνιο στην Ευρώπη Wagon, ας πούμε, είναι η καλύτερη δυνατή αντανάκλαση της πιο family friendly πλευράς του αξέχαστου rally replica.

Evo IX Wagon κυκλοφόρησαν μόνο 2.500, όλα για την εγχώρια αγορά και κατ’ επέκταση δεξιοτίμονα. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο ακόμα και στην Ιαπωνία, που στον υπόλοιπο κόσμο ισοδυναμεί με «μονόκερο». Μέσω ανεξάρτητων εισαγωγών βρήκαν κάποια, ελάχιστα, το δρόμο προς την Ευρώπη, όπως το συγκεκριμένο κατάμαυρο που συνδυάζεται υπέροχα με χρυσαφί ζάντες. Πρόκειται για μοντέλο του 2005 (άλλο που λέει 2016 η αγγελία, τότε ήρθε στα μέρη μας) και με 141.390 χλμ. στο οδόμετρο (περίπου 91.370 χλμ. όταν ήρθε στην Ευρώπη), παρότι μετρά ήδη 2 ιδιοκτήτες και πάει για τον τρίτο. Βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία και η κατάσταση που έχει διατηρηθεί εκτός από πολύ καλή, είναι και ιδιιαίτερα προσεγμένη.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 2.0λιτρο 4G63 τούρμπο των 280 ίππων και 400 Nm, τα οποία εδώ -και κατόπιν βελτιώσεων/εξόδων συντήρησης ύψους 16.000+ ευρώ- αποδίδει πλέον πάνω από 400 άλογα και 500 Nm. Το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο συνεργασία με το  σύστημα τετρακίνησης Super-Active Yaw Control μπορεί να επιταχύνει εργοστασιακά το estate Evo στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,5 δλ. και μέχρι τα 240 χλμ./ώρα τελικής, ωστόσο το συγκεκριμένο σίγουρα είναι κάτω από τα 5,0 δλ. και πάνω από τα 250 χλμ./ώρα.  Όσο για την τιμή του; Λίγο πάνω από τις 35.000 ευρώ (29.950 λίρες) για ένα από τα πιο συλλεκτικά Evo, που μπορεί να χωρέσει παράλληλα 530 λίτρα αποσκευών στο πορτμπαγκάζ.

Get it on Google Play Download on the App Store