Τα υπερ-όπλα Hyundai Ioniq 5 N για το Pikes Peak

H Hyundai θα λάβει μέρος στο 102ο αγώνα του Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), τη θρυλική αυτή ανάβαση που γίνεται στο Κολοράντο των Η.Π.Α. με τέσσερα Ioniq 5 N. Μεταξύ αυτών τα δύο είναι πλήρως εργοστασιακά, ενώ τα άλλα δύο φέρουν τροποποιήσεις. Η ομάδα Hyundai στοχεύει να πετύχει ρεκόρ στις κατηγορίας των Ηλεκτρικών SUV/Crossover Παραγωγής και στα Τροποποιημένα SUV/Crossover.

Το αγωνιστικό Ioniq 5 N TA (Time Attack) των 687 ίππων έχει σχεδιαστεί με βάση τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου παραγωγής, όπως είναι το ηλεκτρικό σύστημα υψηλής απόδοσης ισχύος. Η απόδοσή του έχει αυξηθεί μέσω νέας ρύθμισης του λογισμικού, με αποτέλεσμα να προστεθεί επιπλέον ισχύ 37 ίππων στο πίσω ηλεκτρομοτέρ. Επιπλέον, η Hyundai N επέλεξε να χρησιμοποιήσει το N Active Sound+ με τροποποιημένα ηχεία (πάνω από 120 dB) για να ενισχύσει την αγωνιστική αίσθηση του οδηγού, αντί του τυπικού «σφυρίγματος» των τυπικών ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων του Pikes Peak.

Για την προσαρμογή του αυτοκινήτου στο Pikes Peak, έχουν εφαρμοστεί ειδικά νέα αμορτισέρ, αγωνιστικά φρένα, ελαστικά Yokohama ADVAN 005 18 ιντσών και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο υψηλής πίεσης. Οι πρόσθετες βελτιώσεις ασφαλείας περιλαμβάνουν κάθισμα Recaro Pro Racer SPA Hans, ζώνη ασφαλείας Hans έξι σημείων Sabelt, roll cage προδιαγραφών PPIHC και σύστημα πυρόσβεσης EV.

Στο PPIHC, οι δύο συμμετέχοντες στο Ioniq 5 N και δύο Ioniq 5 N TA Spec θα πραγματοποιήσουν την εξαντλητική ανάβαση κατά μήκος μιας «φιδίσιας» διαδρομής 20 χιλιομέτρων που φτάνει στα 1.438 μέτρα στην κορυφή του Pikes Peak. Θα έρθουν αντιμέτωποι με 156 στροφές, ταχέως μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και μεγάλο υψόμετρο που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τους οδηγούς όσο και τα οχήματα.

Τα Ioniq 5 N TA θα οδηγηθούν από τον Robin Shute, τέσσερις φορές γενικό νικητή στο Pikes Peak και νυν κάτοχο του τίτλου «King of the Mountain», και τον Dani Sordo, Ισπανός οδηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για τη Hyundai Motorsport. Τα μοντέλα παραγωγής Ioniq 5 N θα οδηγηθούν από τον Paul Dallenbach, 11 φορές νικητή PPIHC και τρεις φορές «King of the Mountain», και τον Ron Zaras, έναν πρωτάρη της PPIHC.

Get it on Google Play Download on the App Store