Τα γυρνάει η Honda για το νέο S2000

Το σενάριο για comeback του Honda S2000 αναβίωσε ξανά πριν μερικές εβδομάδες. «Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια» θα πει κάποιος, καθώς η κουβέντα περί νέου S2K ανακυκλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πέρσι, όμως,  ίσως υπήρξαν οι πιο στέρεες βάσεις για να γίνει πραγματικότητα. Κι αυτό, διότι οι Ιάπωνες φερόντουσαν να εξέταζαν απολύτως σοβαρά την επιστροφή του εμβληματικού τους sportscar, για τον εορτασμό των 75ων γενεθλίων της εταιρίας! Κάτι που εν τέλει δεν έγινε, αλλά η αναβίωση του Prelude ανακινεί και πάλι την κουβέντα.

Από τη στιγμή που το νέο «Πρελούδιο» είναι καθ΄οδόν, γιατί να μην αναστηθεί ένα ακόμα θρυλικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας, ειδικά από τη στιγμή που το NSX έχει αποσυρθεί; Ο αρχιμηχανικός εξέλιξης του νέου Prelude μας το «ξεκόβει» ελαφρώς, αλλά δεν το αποκλείει εντελώς. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Car Throttle, ο Tomoyuki Yamagami ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του S2K, όπως έγινε με τον κουπέ συγγενή του. Τι απάντησε; «Μάλλον δεν θα κάτσουμε να συζητήσουμε για την επιστροφή του S2000, τι κινητήρα θα φοράει, πώς θα είναι εμφανισιακά και τεχνικά. Δεν λέμε ότι θα γίνει, αλλά δεν λέμε κι ότι δεν θα γίνει». Άρα από τα συμφραζόμενα, υπάρχει ελπίδα. Όχι, όμως, στο άμεσο μέλλον.

Ο Yamagami έχει την ίδια άποψη και για την αναβίωση άλλων μοντέλων (πχ του CRX): «Αν προσπαθήσεις να αντιγράψεις και να αναβιώσεις κάτι ιστορικό, κάτι θρυλικό, το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρεις. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών επίσης». Αυτό που, μέσες-άκρες, λέει ο Ιάπωνας, είναι πως από να επιστρέψει ένα αγαπημένο όνομα σε διαφορετική μορφή από την αρχική (για παράδειγμα ένα νέο CRX σε SUV), η Honda προτιμά να μην το αναβιώσει καθόλου.

Get it on Google Play Download on the App Store