Δεν αποκλείεται νέο Honda S2000 μέσα στη χρονιά!

Το σενάριο για comeback του Honda S2000 αναβίωσε ξανά πριν μερικές εβδομάδες. «Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια» θα πει κάποιος, καθώς η κουβέντα περί νέου S2K ανακυκλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτή τη φορά, όμως,  ίσως υπάρχουν οι πιο στέρεες βάσεις για να γίνει πραγματικότητα. Κι αυτό, διότι οι Ιάπωνες φέρεται να εξετάζουν απολύτως σοβαρά την επιστροφή του εμβληματικού τους sportscar, για τον εορτασμό των 75ων γενεθλίων της εταιρίας! Κάτι που αναγκαστικά, τοποθετεί το λανσάρισμα του αυτοκινήτου μέσα στη χρονιά.

Η «βόμβα» πυροδοτήθηκε από το βρετανικό Car Magazine, που ισχυρίζεται πως οι Ιάπωνες θα αφήσουν έκθαμβο τον πλανήτη με το πρώτο τους ηλεκτρικό sportscar. Ένα αυτοκίνητο που θα πατάει στην πλατφόρμα e:N και θα παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμα και για έκδοση Type R, μέσω των λεγομένων του επικεφαλής R&D της Honda Ευρώπης: «Type R σημαίνει αγώνες. Σημαίνει απόλαυση, αίσθηση και επιδόσεις που μεταφέρονται από εκεί, στους δρόμους. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να το κάνει. Τα Type R δεν έχουν συμβόλαιο με τους θερμικούς κινητήρες». Συνοψίζοντας: η Honda ενδέχεται να επαναφέρει το S2000 σε ηλεκτρική μορφή, αλλά και να του χαρίσει παράλληλα την έκδοση που όλοι ζητούσαμε στα AP1/AP2!

Η αλήθεια είναι πως ένα «ξενέρωμα» το νιώθεις, καθώς το S2K είναι συνυφασμένο με τα πιστόνια και τα στροφαρίσματα στις 9.000 σ.α.λ. Άλλο 1999 όμως, όταν είχε παρουσιαστεί το AP1, άλλο 2023. Η Honda έκανε ένα preview πέρσι, όταν έδωσε στη δημοσιότητα teaser από δυο ηλεκτρικά sportscars, στο πλαίσιο λανσαρίσματος 30 νέων EVs μέχρι το 2030. Όλοι τότε, ακόμα και οι ίδιοι (έστω, έμμεσα), υποστήριζαν πως τα δυο αυτοκίνητα κάτω από τις κουκούλες ήταν το επόμενο NSX και η αναβίωση του S2000. Τώρα είναι η ώρα για να βγουν αληθινοί!

Αν οι φήμες τελικά μετουσιωθούν σε γεγονότα, θα πρέπει να περιμένουμε το νέο S2000 («κλειδωμένη» η ονομασία, εξαιρετικά τα renderings του disander_concepts) προς το φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα συμπληρώνει η Honda 75 χρόνια από το πρώτο της αυτοκίνητο. Το επίσης νέο και αμιγώς ηλεκτρικό NSX αναμένεται πιο μετά, στο 2025 (μπορεί και το ’26).

Get it on Google Play Download on the App Store