Στο σφυρί αδιανόητη Ferrari F40 με 1.000 ίππους!

Τα βελτιωμένα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε τα «φτιαγμένα» supercars.  Οι τροποποιημένοι θρύλοι, όμως, πραγματικά σπανίζουν. Ένα εξαιρετικό, και συνάμα εξωφρενικό, παράδειγμα είναι η μοναδική Ferrari F40 Competizione.

Η ιστορία της ισχυρότερης F40 στον πλανήτη ξεκινά στα τέλη του 1989, σε πλήρως εργοστασιακή και κατακόκκινη μορφή. Ο ιδιοκτήτης αμέσως άρχισε τις μετατροπές, αρχικά σε ανάρτηση, φρένα και αεροτομή, συνοδευόμενες από αλλαγή του χρώματος σε κίτρινο. Με το που ολοκληρώθηκε, το 1990, ξεκίνησε η συμμετοχή της σε αγώνες. Μια καριέρα που διήρκεσε 26 ολόκληρα χρόνια, γυρνώντας τις πίστες του κόσμου μέχρι το 2006! Οι τεράστιες αλλαγές, ωστόσο, ήταν ακόμα μπροστά της.

Το 2019 πέρασε στον δεύτερο ιδιοκτήτη, ο οποίος αποδείχθηκε πως είχε πολύ περισσότερη τρέλα από τον πρώτο. Επί τόπου έστειλε το αυτοκίνητο στην εταιρία Zanasi, με έδρα το Μαρανέλο, που αναλαμβάνει την κατασκευή custom Ferrari και τα μοντέλα της σειράς Icona. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή, για να κάνουν αγνώριστη την F40 στο αμάξωμα, αλλά και κάτω από αυτό. Εξωτερικά, η βασική διαφορά εντοπίζεται στη βαφή Grigio Nardo. Οι ζάντες και η αεροτομή της LM προϋπήρχαν, όμως πλέον αναλάμβαναν δύναμη που ούτε η αγωνιστική F40 δεν είχε.

Οι βελτιώσεις στον 2.9 V8 twinturbo εκτίναξαν την απόδοση μεταξύ 700 και 1.000 ίππων (αναλόγως το σετάρισμα και την πίστα), καθιστώντας τη μοναδική F40 Competizione -όπως ονομάστηκε- ισχυρότερη κατά 420 άλογα από την κανονική και κατά 300 άλογα από την LM (στο κορυφαίο setup)! Βελτιωμένης F40 υπάρχουν ελάχιστες και δεν κρατείται κάποιο συγκεκριμένο αρχείο, όμως μπορούμε με αρκετή σιγουριά να πούμε πως η συγκεκριμένη είναι η πιο δυνατή στον κόσμο! Και τώρα δημοπρατείται, μέσω του οίκου RM Sotheby’s. Τιμή ανακοινώνεται κατόπιν αιτήματος, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πρόκειται για 7ψήφιο νούμερο.

Get it on Google Play Download on the App Store