Στις αγγελίες εκλεκτό Audi RS 6 για πρίγκιπες

Δύσκολοι οι καιροί για πρίγκιπες δεν θα είναι ποτέ, άσχετα το τι λέει η ρήση. Άπαξ και είσαι διάδοχος θρόνου, τα προβλήματά σου είναι λυμένα. Μπορεί να εμφανίζονται ιδιόρρυθμες καταστάσεις, όπως οι κόντρες του πρίγκιπα Χάρι με τον πατέρα του και παλιότερα τη γιαγιά του, αλλά οι έγνοιες περισσότερο στο ποιο αυτοκίνητο θα οδηγείς περιορίζονται. Ο Χάρι, λοιπόν, ήταν από τους πρώτους που είχαν σπεύσει να αγοράσουν το προηγούμενο Audi RS 6, το 2017, εν όψει και της οικογένειας που σχεδίαζε να κάνει με τη σύζυγό του.

Βέβαια τα 560 άλογα από τον 4.0λιτρο twinturbo V8, τα 3,9 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τα 280 -ηλεκτρονικά περιοριζόμενα- χλμ./ώρα της τελικής του Dynamic Package περισσότερο υπεραυτοκίνητο παρά οικογενειακό θυμίζουν. Σημειωτέον, το εν λόγω RS 6 ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο ο Χάρι παρέλαβε τη Μέγκαν Μαρκλ στο πρώτο τους ραντεβού. Παρά και την συναισθηματική αξία, πάντως, το αυτοκίνητο πωλείται και είναι φορτωμένο με όλο τον κατάλογο των έξτρα. Πανοραμική ηλιοροφή, το προαναφερθέν Dynamic Package που μετατοπίζει τον «κόφτη» από τα 250 στα 280 χλμ./ώρα, σύστημα υποβοήθησης νυχτερινής οδήγησης Night Vision, σπορ εξάτμιση τιτανίου και πολλά ακόμα.

Το κόστος του έξτρα εξοπλισμού ανέρχεται στις 12.718 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος του μεγάλου Audi ξεπέρασε τις 115.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο πλέον είναι δεύτερο χέρι, αλλά το πρώτο δεν παύει να έχει γαλαζόαιματη αύρα. Ο Χάρι το πούλησε το 2018, έχοντας κάνει 7.184 χλμ., ενώ πλέον ήρθε η ώρα του αποχωρισμού και για τον δεύτερο ιδιοκτήτη. Αυτός, βέβαια, έκανε πολύ περισσότερα δρομολόγια στο τιμόνι του υπερ-estate, ανεβάζοντας το δείκτη του οδόμετρου στις 109.000 χλμ. Η κατάσταση πάντως παραμένει εξαιρετική, μέσα-έξω.

Όποιος θέλει να καθίσει στο κάθισμα που επί 3 χρόνια φιλοξενούσε τον πιο διασκεδαστικό, εκ των δύο πριγκίπων της Αγγλίας, θα πρέπει να εκταμιεύσει λίγο πάνω από 48.000 ευρώ (42.000 λίρες Αγγλίας).

Get it on Google Play Download on the App Store