Στην παραγωγή το φαντασμαγορικό Hyundai N Vision 74

Όταν το καλοκαίρι του 2022 η Hyundai παρουσίαζε τα πρωτότυπα RN22e και N Vision 74όλοι κάναμε την ίδια σκέψη: «πότε – και αν- θα μπουν στην παραγωγή;» Η απάντηση στο ερώτημα έρχεται από τους ίδιους τους Κορεάτες, τουλάχιστον για το N Vision 74.

Η αποκάλυψη του οργανογράμματος για την πορεία της γκάμας μέχρι το 2030, περιλαμβάνει πλέον και επίσημα το εντυπωσιακό sportscar! Πάνω από 20 μοντέλα θα λανσάρει η Hyundai μέχρι το τέλος της δεκαετίας, και ένα εξ αυτών θα είναι το N Vision 74. Ούτως ή άλλως από πέρσι είχε κατοχυρώσει το όνομα, οπότε ζήτημα χρόνου ήταν να έμπαινε στην παραγωγή. Ήταν δίκαιο γίνεται πράξη, λοιπόν. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, ωστόσο το φαρδύ αμάξωμα και το αγωνιστικών προδιαγραφών αεροδυναμικό πακέτο δύσκολα θα τα δούμε να μεταφέρονται από το concept car.

Άγνωστο παραμένει και το κινητήριο σύνολο, που θα αναλάβει να δώσει ζωή στο αναγεννημένο Pony Coupe. Το N Vision 74 χρησιμοποιεί μια υβριδική διάταξη ηλεκτρικού σε συνδυασμό με κυψέλες καυσίμου, όπου την παραγωγή ρεύματος αναλαμβάνει η διάσπαση του υδρογόνου (FCEV). Δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας εμπρός, ένας πίσω) παράγουν συνδυαστικά 680 ίππους και 900 Nm, τροφοδοτούμενοι από μπαταρία 62,4 kWh και εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,0 δλ., με την τελική να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Η φημολογία από Κορέα τοποθετεί το ντεμπούτο του Pony N, όπως πολύ πιθανόν να ονομαστεί το νέο μοντέλο, εντός του 2026. Η παρουσία θερμικών κινητήρων δεν αποκλείεται στην υπόλοιπη γκάμα, ωστόσο η κορυφαία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Get it on Google Play Download on the App Store