Μια κατασκευή αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων οφείλει να είναι προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Η Bugatti φημίζεται για την εμμονή της στην τελειότητα, αρετή που θα ήταν φύσει αδύνατο να απουσιάζει από την ακριβότερη παρουσία της γκάμας: την Centodieci.
Παρότι έκανε πρεμιέρα το 2019, η παραγωγή της ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Κάτι που οφείλεται στο εκτενέστατο και ενδελεχές πρόγραμμα δοκιμών, το οποίο καλύπτει ένα τεράστιο εύρος συνθηκών και καταστάσεων. Το καλοκαίρι η Bugatii δοκίμαζε την Centodieci σε θερμά κλίματα και θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 50 βαθμών Κελσίου. Με το που κρύωσε ο καιρός, το οργανόγραμμα πέρασε στις ψυχρές δοκιμές. Όπως αναφέρει δωρικά ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας, Carl Heilenkötter, «όπως κάθε Bugatti, έτσι και η Centodieci πρέπει να αποδίδει αψεγάδιαστα και αγόγγυστα σε κάθε θερμοκρασία, είτε μιλάμε για +50 είτε για -20 βαθμούς Κελσίου».
Επειδή η επίσκεψη σε παγωμένες περιοχές, ειδικά με hypercar εκατομμυρίων, κοστίζει, υπάρχει η προηγμένη λύση των κρυοθαλάμων. Ειδικά σχεδιασμένα ψυγεία, για να το θέσουμε απλοϊκά, που έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να προσομοιώνουν ψυχρά κλίματα, αλλά και να κατανέμουν τη θερμότητα κατά το δοκούν. Οι μηχανικοί της Bugatti βάζουν τη Centodieci στην κατάψυξη για μέρες ολόκληρες, προκειμένου να δοκιμαστούν στα όριά τους κάθε βίδα τιτανίου και κάθε ανθρακονημάτινο πάνελ. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στο μηχανισμό των παραθύρων και τη μίζα, που είναι τα πρώτα πληττόμενα εξαρτήματα σε συνθήκες ψύχους.
Τα βάσανα της Centodieci δεν σταματούν στον κρυοθάλαμο, καθώς το πέρας αυτού του τεστ ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων δοκιμών, που ξεπερνούν τις 30.000 χλμ. Φυσικά, από τη στιγμή που πρόκειται για hypercar 1.600 ίππων, 2,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ηλεκτρονικά περιοριζόμενο στα 380 χλμ./ώρα, το ξεψάχνισμα στην προετοιμασία θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.