Stellantis: «Ποτέ σε Κινέζους η Alfa Romeo»

Η Alfa Romeo, για να μην πούμε ολόκληρη η Stellantis, ζει στον αστερισμό της Milano. Το πολυαναμενόμενο B-SUV των Ιταλών έκανε επιτέλους την επίσημη πρεμιέρα του, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα της αυτοκίνησης. Ο CEO της Stellantis μίλησε για όλα στα πλαίσια του ντεμπούτου της Milano, κάνοντας και αποκαλύψεις σχετικά με το ενδιαφέρον άλλων εταιριών για την απόκτηση της μιλανέζικης φίρμας.

Ο Carlos Tavares καταρχάς εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την αγάπη του για την Alfa Romeo, όντας ο ίδιος δηλωμένος alfista: «Η Alfa Romeo είναι το πιο λαμπερό διαμάντι στο χαρτοφυλάκιο της Stellantis, χωρίς αμφιβολία». Στιγμές αργότερα ξεκαθάρισε πως η Alfa δεν πωλείται, ειδικά σε Κινέζους: «Μας προσέγγισαν αρκετές εταιρίες για την απόκτηση της Alfa Romeo, αλλά απορρίφθηκαν επιτόπου. Όσοι θέλουν να φέρουν τους Κινέζους στην Ιταλία, είναι ίδιοι με εκείνους που πούλησαν τη Volvo στη Geely και την MG στη SAIC. Φίλοι μου, αυτό δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ η Stellantis και ποτέ δεν πρόκειται να συμβεί στην Alfa Romeo».

Την ίδια ώρα διέψευσε φήμες που αναφέρουν ότι η Stellantis θέλει να αποσυρθεί από την αγορά της Ιταλίας, πουλώντας τη Fiat μάλιστα (κάτι που αυτοαναιρείται από το γεγονός ότι μόλις αναγεννήθηκε η Lancia), ανακοινώνοντας την επένδυση κονδυλίων ύψους άνω των 5 δις ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν την κατασκευή gigafactory για την παραγωγή μπαταριών και τη συναρμολόγηση 15 μοντέλων σε μονάδες της χώρας. O Jean-Philippe Imparato (CEO της Alfa) με τη σειρά του, ανακοίνωσε πως η νέα Stelvio έρχεται στο δεύτερο μισό του 2025 και η νέα Giulia θα ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα, στις αρχές του ’26.

Get it on Google Play Download on the App Store