Σκληρό ροκ με τη μοναδική κρεμ LaFerrari

Οι LaFerrari ούτως ή άλλως σπανίζουν. Όλες κι όλες 499 κατασκευάστηκαν, με τις περισσότερες να ντύνονται στο παραδοσιακό Rosso Corsa κόκκινο του Μαρανέλο. Μέσα σε αυτές τις 499 όμως, υπάρχει μια και μοναδική κρεμ. Και δεν ξεχωρίζει μόνο λόγω χρώματος, αλλά και του -κυριολεκτικά- ροκ ιστορικού από τον ιδιοκτήτη της.

Η ιδιαίτερα χρωματισμένη LaFerrari που βλέπουμε, ανήκει στον Sammy Hagar. Για τους μη μυημένους, ο Hagar αντικατέστησε τον David Lee Roth στους Van Halen του 1985, μένοντας στη θρυλική πάντα της κιθαριστικής καινοτομίας (ας είναι καλά ο αείμνηστος Eddie Van Halen) μέχρι το 1996 και ηχογραφώντας 4 πολυ-πλατινένια άλμπουμ. Ο Αμερικανός ροκ σταρ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ferrari το 2014, προκειμένου να εξατομικεύσει τις επιλογές για τη LaFerrari του. Μια από τις κυριότερες, αλλά και πιο περίεργες για τους Ιταλούς, ήταν το χρώμα του αμαξώματος.

Ο Hagar δεν ήθελε κάποια από τις κλασικές αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο ή μαύρο), αλλά δεν ήξερε κιόλας τι να διαλέξει. Όπως λέει ο ίδιος, περνώντας από το εργοστάσιο του Μαρανέλο είδε τη φωτογραφία μιας κρεμ Ferrari από τη δεκαετία του 60. Το χρώμα του άρεσε και κατευθείαν, είπε στον υπεύθυνο πώλησης: «αυτό θέλω!» Κάπως έτσι, έγινε πραγματικότητα η μοναδική μπεζ (για να μη λέμε όλη την ώρα «κρεμ») LaFerrari. Και μια από τις πολύ λίγες, θα συμπληρώσουμε, που έχει γράψει χιλιόμετρα. Ο επί μια δεκαετία frontman των Van Halen έχει κάνει 1.770 χλμ. στο τιμόνι της Ιταλίδας, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να συνεχίσει το έργο ο επόμενος.

Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ. Να θυμίσουμε πως ο ατμοσφαιρικός 6.3 V12 και το σύστημα KERS αποδίδουν συνδυαστικά 963 άλογα και 900 Nm, με τον δωδεκακύλινδρο να παράγει 800 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. (κόφτης στις 9.250 σ.α.λ.) και 700 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,8 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Οι Ιταλοί δεν διευκρίνισαν ποτέ πόσο είναι αυτό το «πάνω», όμως την έχουμε δει να φτάνει μέχρι και τα 370 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store