RX-7 κόπηκε από το Nurburgring λόγω βαβούρας! (+video)

Το Mazda RX-7 προκαλεί ρίγη στη θέα του και μόνο. Ακόμα και ακίνητο, σβηστό, να είναι η εικόνα του αρκεί για να στείλει την καρδιά στους «κόφτες». Αν κάνει και πάρει μπροστά ο 13B-REW ή, ακόμα καλύτερα, βρεθεί ο ίδιος στους κόφτες; Τότε έχεις μια συνταγή που μπορεί μέχρι να σε αποκλείσει από το Nurburgring!

Το κατάμαυρο FD που βλέπουμε δεν έχει κάποιο τετραρότορο κτήνος κάτω από το καπό. Ο Wankel των 1.308 κ.εκ. είναι μεν βελτιωμένος, αλλά όχι σε ακραία επίπεδα. Η εργοστασιακή διάταξη με τα δυο σειριακά τούρμπο έχει δώσει τη θέση της σε έναν μονό, και αρκετά μεγαλύτερο υπερτροφοδότη, ο εγκέφαλος έχει αναπρογραμματιστεί, τα intercooler είναι επίσης μεγαλύτερα και η εξάτμιση καινούργια. Όχι πάρα πολλά πράγματα, αλλά υπεραρκετά για να στείλουν την ισχύ πάνω από τα 400 άλογα (250 εργοστασιακά). Αναβαθμίσεις συναντάμε και σε ανάρτηση, λάστιχα, εμφάνιση/αεροδυναμική, όμως όχι στα φρένα. Σημαντικότατη παράλειψη σε ένα αυτοκίνητο με σχεδόν διπλή ισχύ από όση σχεδιάστηκαν να κουμαντάρει ο «μαμά» συνδυασμός δισκόπλακων-δαγκανών.

Το ιαπωνικό sportscar έκανε έναν γρήγορο γύρο στο Nurburgring, αφήνοντας το JDM προδιαγραφών ταχύμετρο (180 χλμ./ώρα μέγιστη ένδειξη) να ψάχνει τη βελόνα του, μοιράζοντας περιστροφικά «πριόνια» στις 9.000 σ.α.λ. και γεμίζοντας την ατμόσφαιρα του Nordschleiffe με υψίσυχνα ντεσιμπέλ. Δεύτερο γύρο δεν μπόρεσε να κάνει, αφενός λόγω φρένων και αφετέρου διότι του έκαναν σήμα να σταματήσει λόγω θορύβου! Πάμε να απολαύσουμε τις στριγγλιές του RX-7, που είναι υπερβολικές ακόμα και για μια από τις πιο πολυσύχναστες πίστες του πλανήτη.

Get it on Google Play Download on the App Store