Ροκ σταρ φτιάχνει τον δρόμο για να περνάει η Ferrari του!

Στην Ελλάδα το βιώνουμε καθημερινά: σπασμένοι δρόμοι παντού, κίνδυνος για αναρτήσεις/λάστιχα/ψαλίδια/ζάντες, έργα συντήρησης πουθενά, «μπαλάκι» οι ευθύνες αν γίνει καταγγελία (τα κλασικά, από δήμο σε περιφέρεια και μετά σε υπουργείο) και στο τέλος, άκρη καμία. Από ό,τι φαίνεται, δεν είμαστε μόνοι μας. Κάπως έτσι, ακόμα και ροκ σταρ επιπέδου Rod Stewart πιάνουν φτυάρι, καλούν ιδιωτικά συνεργεία και φτιάχνουν τους δρόμους ιδιοχείρως, ώστε να περνούν τα αυτοκίνητά τους. Στην προκειμένη, Ferrari.

Το άλλοτε sex symbol των 70’s απηύδησε από την αδράνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο δρόμος που χρησιμοποιεί καθημερινά για τις μετακινήσεις του ο Σερ Stewart, είναι γεμάτος λακκούβες και ανωμαλίες. Το χειρότερο δυνατό τερέν, δηλαδή, για την F8 Tributo του. Οι εκκλήσεις του στον δήμο είχαν την ίδια κατάληξη με τις δικές μας εδώ, οπότε αποφάσισε να καλέσει ιδιωτικό συνεργείο και να επισκευάσει ο ίδιος το οδόστρωμα, συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στις εργασίες! Όπως αναφέρει δεικτικά: «Ο δρόμος είναι έτσι μια ζωή. Κανείς από την πολιτεία δεν μπαίνει στον κόπο να τον φτιάξει. Κάθε μέρα σπάει ο κόσμος τα αυτοκίνητά τους και τις προάλλες την πλήρωσε ένα ασθενοφόρο, με σκασμένο λάστιχο. Η Ferrari μου δεν μπορεί καν να περάσει, οπότε εγώ και οι γείτονες είπαμε να τον επισκευάσουμε μόνοι μας

Ο 77χρονος Stewart παράλληλα καυστηριάζει το γεγονός πως λίγα χιλιόμετρα μακριά, δαπανώνται εκατομμύρια για τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου M11. Η δράση του, πάντως, δεν άφησε αδιάφορη την τοπική αυτοδιοίκηση του Έσεξ, που είναι υπεύθυνη για έργα οδοποιίας: «Δεν γίνεται να παίρνεις έτσι απλά την κατάσταση στα χέρια σου» είπε μέλος του δημοτικού συμβουλίου στο BBC, συνεχίζοντας: «Όλες οι εργασίες συντήρησης στους δρόμους θα πρέπει να γίνονται από επαγγελματίες, αλλιώς όσοι εμπλέκονται με αυτές μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές ή ατυχήματα.»

Get it on Google Play Download on the App Store