Το Rimac Nevera έχει βαλθεί να κάνει χαρτοπετσέτες τα Βιβλία Γκίνες, σπάζοντας το ένα ρεκόρ ταχύτητας μετά το άλλο. Τι είχε μείνει να σπάσει, όμως, έπειτα από το σαρωτικό του πέρασμα το Μάιο, όταν διέλυσε 23 κορυφαίες επιδόσεις σε μια μέρα; Ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν! Πλέον και αυτό φιλοξενεί το βουλοκέρι του κροατικού hypercar, με μια καταγραφή που πολλά sportscars δεν μπορούν να πετύχουν κανονικά.
Το Nevera εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία γραναζιών και κιβωτίου ταχυτήτων, που περιορίζουν την όπισθεν στα θερμικά αυτοκίνητα, φτάνοντας με τα λευκά φώτα των πίσω φαναριών αναμμένα στα 275,74 χλμ./ώρα!! Για να έχουμε ένα εξωφρενικό μέτρο σύγκρισης, το Honda Civic Type R δεν ξεπερνά τα 275 χλμ./ώρα με «σπασμένη» την 6η του ταχύτητα, ενώ ακόμα πιο κάτω σταματά η Ford Mustang Dark Horse των 507 ίππων, η οποία ωστόσο περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 χλμ./ώρα. Καμία σχέση, βέβαια, με τον προηγούμενο κάτοχο του «οπίσθιου» ρεκόρ, που κράταγε τα σκήπτρα για περισσότερο από 20 χρόνια. Ενημερωτικά, ένα Caterham 7 Fireblade (με μοτέρ από την ομώνυμη Honda CBR) ήταν, στα 165,08 χλμ./ώρα.
Ο Goran Drndak, που οδήγησε το Nevera «κομμάτια» με την όπισθεν, τόνισε τη σταθερότητα του αυτοκινήτου και την άνεση με την οποία ανταπεξήλθε στην ιδιαίτερη δοκιμασία. O Matija Renić με τη σειρά του, αρχιμηχανικός της Bugatti Rimac, δήλωσε πως διαπίστωσαν τη δυνατότητα για μνημειώδη περάσματα με την όπισθεν κατά την εξέλιξη του Nevera, υπολογίζοντας πως θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 250 χλμ./ώρα. Κι αυτό δίχως την παραμικρή προσοχή στην αεροδυναμική ή την ψύξη των μηχανικών μερών για κάτι τέτοιο, καθώς μέλημα των μηχανικών ήταν να πηγαίνει «φωτόνιο» το αυτοκίνητο κανονικά. Με το «D» επιλεγμένο αντί του «R», το Nevera θέλει μόλις 1,82 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, 9,23 δλ. για το 0-300 χλμ./ώρα και 21,32 δλ. για το 0-400 χλμ./ώρα, με το 0-400 μέτρα να είναι ζήτημα 8,52 δλ. και 269,58 χλμ./ώρα. Η τελική, τέλος, φτάνει στα 412 χλμ./ώρα.
Υπενθυμίζουμε πως το Nevera χρησιμοποιεί 4 ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) και μια συστοιχία μπαταριών 120 kWh, για μια συνδυαστική απόδοση 1.940 ίππων και 2.360 Nm ροπής. Αμάξωμα και σασί κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, όμως ακόμα κι έτσι ο συνδυασμός μπαταριών-ηλεκτροκινητήρων στέλνει τη ζυγαριά στα 2.150 κιλά.