Πρώτες εικόνες του νέου «αγροτικού» Kia Tasman

H Kia έδωσε στη δημοσιότητα πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες την πρώτη φωτογραφία του πολυαναμενόμενου pickup μοντέλου της Tasman, με καμουφλάζ στο αμάξωμά του. Παρόλα αυτά διακρίνονταν οι βασικές του γραμμές και με την αφαίρεση του καμουφλάζ αποκαλύπτεται η πραγματική του μορφή.

Κάτι που έκανε ψηφιακά ο Kelsonik για το Kolesa και όπως φαίνεται δεν θα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το νέο Kia Tasman θα διαθέτει σκληροτράχηλο παρουσιαστικό με μυώδη χαρακτηριστικά και ανάγλυφες επιφάνειες ειδικά στο εμπρός μέρος του. Σε αυτό εντύπωση προκαλεί ο ιδιόμορφος σχεδιασμός της μάσκας και των ακροβολισμένων ορθογώνιων φωτιστικών σωμάτων που ενώνονται με τα μαύρα καλύμματα στους θόλους των τροχών. Τέτοια καλύμματα συναντώνται και στα πίσω φτερά, ενώ τη διπλή καμπίνα διατρέχει στο κάτω μέρος ένα νεύρο. Στο πίσω μέρος τα κάθετα LED φανάρια διαθέτουν δύο λεπτές οριζόντιες λωρίδες που καταλήγουν στη χειρολαβή της πόρτας της καρότσας. Το εσωτερικό του νέου Kia Tasman θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, με κυρίαρχο στοιχείο το παραλληλόγραμμο λεπτό πάνελ που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων και το infotainment.

Ως γνήσιο pickup, το Tasman θα βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, όπως και το μεγάλο SUV Mohave. Το μήκος του λέγεται ότι θα φτάνει τα 5,4 μέτρα και είναι πολύ μεγαλύτερο από το πιο «επιβατικό» Santa Cruz με το αυτοφερόμενο πλαίσιο και το μήκος των σχεδόν 5 μέτρων. Όσον αφορά τους κινητήρες, ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανικά σύνολα πετρελαίου αλλά και βενζίνης. Στη βάση της γκάμας θα υπάρχει ο 2.2 λτ. CRDi με την ισχύ των 210 ίππων και 420 Nm ροπής και πιο πάνω ο 3.0 λτ. CRDi V6 των 260 ίππων και 560 Nm. Στην κορυφή, από πλευράς ιπποδύναμης, θα βρεθεί ο 2.5 λτ. turbo βενζινοκινητήρας των 275 ίππων και 420 Nm) από το Santa Cruz. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κορέα, το μεσαίου μεγέθους αυτό pickup θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, αν και βασικότερος στόχος θα είναι η αγορά των Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store