Σκληροτράχηλο «τείχος» το Kia Tasman

Πριν λίγες μέρες μάθαμε το όνομα του πολυαναμενόμενου πρώτου αγροτικού της Kia, το οποίο εν τέλει θα λέγεται Tasman. Σήμερα βλέπουμε για πρώτη φορά επίσημα το πώς είναι, έστω στο περίπου, καθώς η κορεατική φίρμα δημοσίευσε την πρώτη καμουφλαρισμένη φωτογραφία του pick up της.

Παρότι όλο το αυτοκίνητο είναι καλυμμένο από αυτοκόλλητα, το σχήμα επιβεβαιώνει περίτρανα αυτό που φαινόταν από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Το Tasman πρόκειται για αγροτικό «παλαιάς κοπής», σκληροτράχηλο, με ευθείες και κάθετες γραμμές να εντείνουν την αίσθηση όλων των διαστάσεων, εντονότατα προστατευτικά για εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά και μεγάλη απόσταση από το έδαφος για τον ίδιο λόγο. Το μήκος του λέγεται πως θα φτάνει στα 5.400 χλστ. (4.971 χλστ. το Santa Cruz), προκειμένου να ανταγωνιστεί τα διάφορα Toyota Tacoma, Chevrolet Silverado και τις λοιπές αγροτικές δυνάμεις στην αγορά των Η.Π.Α. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει φυσικά να διαθέτει και τις ανάλογες δυνατότητες. Το πλαίσιο τύπου σκάλας -με βάση το Mohave– θεωρείται δεδομένο, ενώ η ελκτική δυνατότητα αναφέρεται στα 3.500 κιλά.

Από πλευράς κινητήρων, φημολογείται πως η γκάμα θα αποτελεί μια μίξη από εκείνες στα Mohave και Santa Cruz. Ο 2.2 ντίζελ των 210 ίππων και 420 Nm θα τοποθετηθεί στη βάση, ακολουθούμενος από τον 3.0λιτρο CRDi V6 των 260 ίππων και 560 Nm. Στην κορυφή, από πλευράς ιπποδύναμης, θα πάρει θέση ο 2.5άρης υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 275 ίππων (αλλά 420 Nm) από το Santa Cruz.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κορέα, το μεσαίου μεγέθους αυτό pickup θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store