Μπορεί να φαντάζει οξύμωρο, όμως η αγορά ενός υπεραυτοκινήτου τις περισσότερες φορές δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα λεφτά για να το αποκτήσεις, εξάλλου, τα δίνεις μια φορά. Για να το συντηρείς, όμως, το «τεφτέρι» γράφει συνεχώς. Αν, δε, προκύψουν και άτυχες στιγμές, όπως ένα τρακάρισμα, τότε η τσέπη του κατόχου υποφέρει περισσότερο κι από το ίδιο, το αυτοκίνητο, κατά το «μπαμ».
Ο Γάλλος κάτοχος μιας Lamborghini Aventador έζησε τη μέρα της μαρμότας για περίπου δυο χρόνια, από όταν τράκαρε το ιταλικό supercar κατά τη διάρκεια track day. Η Aventador γυρνούσε το Magny Cours σε αρκετά γρήγορο ρυθμό, όταν τα φρένα εγκατέλειψαν την προσπάθεια σε ένα «πλάκωμα» από τα 250 χλμ./ώρα και έστειλαν τη Lambo στην αμμοπαγίδα με περίπου 200 χλμ./ώρα. Το χαλίκι έκανε τη δουλειά του και ανέκοψε αρκετά τη φόρα, ενώ και ο ελιγμός του οδηγού με το τιμόνι απέτρεψε τη μετωπική με τις μπαριέρες. Η σύγκρουση δεν απετράπη, ωστόσο η σφοδρότητα ήταν σημαντικά μικρότερη από όσο θα μπορούσε να εξελιχθεί. Με μια πρώτη ματιά, οι ζημιές δεν φαινόντουσαν μεγάλες. Με τα supercars, όμως, όλα είναι διαφορετικά – και πολύ, μα πολύ, ακριβότερα.
Φαινομενικά, οι περισσότερες επισκευές έμοιαζαν με φαναρτζοδουλειά. Ο στραβός πίσω δεξιά τροχός υποδήλωνε πρόβλημα στην αντίστοιχη ανάρτηση, ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα πρέπει να υπάρχει κατά νου πως εμφιλοχωρούν ζημιές, οι οποίες δεν φαίνονται. Κάπως έτσι, άρχισε να ξεδιπλώνεται ο λογαριασμός για τον ιδιοκτήτη. Στις 6.500 ευρώ του πίσω προφυλακτήρα, τις 3.000 ευρώ του πίσω δεξιά φτερού, τις 2.100 του αντίστοιχου φαναριού και τις 2.500 της αεροτομής (μαζί με τον ηλεκτρικό μηχανισμό), ήρθαν «κι έδεσαν» 15.000 ευρώ για το πίσω υποπλαίσιο, μαζί με άλλες 25.000 ευρώ για δυο κεραμικά δισκόφρενα. Τα έξοδα περιείχαν και γραφειοκρατικά «απόνερα», καθώς η εξέταση του αυτοκινήτου έπρεπε να γίνει από απεσταλμένο μηχανικό της Lamborghini ορμώμενο εξ Ιταλία! Άλλα 5.000 ευρώ μόνο για να δει την Aventador ο μάστορας και 22.000 ευρώ συνολικά, στα εργατικά. Για αρχή.
Μέσα στη γενικότερη ατυχία του, ο κάτοχος της Aventador είχε να αντιμετωπίσει και την τραγική στάση του συνεργείου. Αρχικά, η εκτίμηση έκανε λόγο για κόστος 88.000 ευρώ και ολιγόμηνη περίοδο αποκατάστασης των ζημιών. Τελικά, έπειτα από διαρκείς επανεκτιμήσεις (που, εντελώς τυχαία, ανέβαζαν συνεχώς το κοστολόγιο) και παραμονή στο συνεργείο για 16 μήνες, η πορτοκαλί Lamborghini επέστρεψε στη δράση έναντι 119.000 ευρώ! Το δράμα, όμως, είχε και συνέχεια καθώς οι μηχανικοί δεν είχαν δει όλες τις ζημιές, ούτε φρόντισαν να αποκαταστήσουν όσες είχαν προσέξει επαρκώς (λάθος χρώμα, εκ νέου αλλαγή φρένων κλπ). Ο τελικός λογαριασμός, μαζί με τα πάγια ετήσια έξοδα (2 συμπλέκτες σε 3 μήνες, ενδεικτικά), ανήλθε στο τρομερό ποσό των 300.000 ευρώ, όταν το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούργιο για 340.000 ευρώ!