Πόσο πάει το σέρβις σε μια Pagani Huayra; (+video)

Δεν περιμένει κανείς να είναι οικονομικό στη συντήρηση ένα hypercar εκατομμυρίων, όπως η Pagani Huayra. Τα πάντα σε τέτοιες κατασκευές, από την τεχνολογία και την ισχύ μέχρι την τιμή αγοράς και τα πάγια έξοδα, απαντώνται σε υπερθετικό βαθμό. Ωστόσο, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το πόσο στοιχίζει η συμβίωση με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ειδικά όταν μιλάμε για τα ετήσια σέρβις του.

Η εν λόγω Huayra ανήκει στον Ιρανό βασιλιά των κτηματομεσιτικών, Manny Khoshbin, ο οποίος έχει στην συλλογή του μερικά από τα πιο σπάνια τετράτροχα του πλανήτη.  Ένα εξ’ αυτών είναι η εξαιρετικά σπάνια Huayra Hermés Edition, η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτόν από την πασίγνωστη φίρμα κοσμημάτων Ο Khoshbin αγόρασε τη Huara το 2015 και αμέσως την ανέθεσε στη Hermés, προκειμένου να την εξατομικεύσει. Μια διαδικασία που κράτησε 4 ολόκληρα χρόνια, καθώς το αυτοκίνητο το παρέλαβε το 2019.

 

Από την μέρα που την πήρε στα χέρια του, ο Manny έχει κάνει μόλις 193 χλμ. με τη Huayra. Ασχέτως αν την οδηγεί ή όχι όμως, η Pagani ορίζει ένα πολύ σχολαστικό πρόγραμμα συντήρησης. Λογικότατο, από τη στιγμή που μιλάμε για υπεραυτοκίνητο με 6.0 V12 twinturbo 730 ίππων και 1.000 Nm, που μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ., να φτάσει τα 360 χλμ./ώρα τελικής και καινούργιο έκανε 2,2 εκατ. ευρώ (πλέον αρκετά παραπάνω στις δημοπρασίες, κοντά στα 7 εκατ. εκτιμάται η Hermés Edition). Μόνο για τα προγραμματισμένα σέρβις, λοιπόν, ο Khosbin δαπανά περί τις 8.000 δολάρια (7.340 ευρώ) ετησίως, χωρίς να περιλαμβάνουμε βενζίνες, ασφάλειες και τυχόν έξτρα επιδιορθώσεις που μπορεί να χρειαστούν σε περίπτωση συμβάντος.

Get it on Google Play Download on the App Store