Πόσο κοστίζει η ενοικίαση μιας Shelby GT500 900HP;

Η οδήγηση μιας Shelby GT500 για τους περισσότερους -ειδικά στην Ευρώπη- μπορεί να γίνει μόνο ψηφιακά ή εικονικά, μέσω video στο YouTube ή video games. Το ισχυρότερο Ford παραγωγής όλων των εποχών ξεκινά από τις σχεδόν 74.000 δολάρια στις Η.Π.Α., οπότε δεν μπορείς να την αποκαλέσεις προσιτή ούτε εκεί. Προκειμένου να ανοίξει τη «βεντάλια» της διαθεσιμότητας, η Hertz προσφέρει την GT500 προς ενοικίαση.

Όχι, όμως, σε εργοστασιακή μορφή. Hertz και Ford διατηρούν δεσμούς δεκαετιών, με την πασίγνωστη εταιρία μίσθωσης αυτοκινήτων να παρουσιάζει ειδικές εκδόσεις της Mustang από τη δεκαετία του 60! Για το 2022, ωστόσο, είπε να πάει στο επόμενο επίπεδο και να ντύσει στο χαρακτηριστικό μαύρο-χρυσαφί συνδυασμό την κορυφαία Shelby – και μάλιστα, σε βελτιωμένη μορφή 900 ίππων! Το αυτοκίνητο προετοιμάζεται από τον ίδιο, τον Τεξανό κατασκευαστή, έχοντας επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο και νέα εξάτμιση, προκειμένου να αυξηθεί η ισχύς του κομπρεσοράτου 5.2 V8.

Ο Predator παράγει πλέον 900 άλογα και 1.000 Nm (από 760 ίππους και 847 Nm της εργοστασιακής), καθιστώντας την GT500-H ως το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει διαθέσει η Hertz για ενοικίαση. Πολύ πιθανό, βέβαια, να μιλάμε και γενικά για το πιο δυνατό νοικιάρικο όλων των εποχών. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης 20άρες ζάντες και ανθρακονημάτινο καπό, που μειώνει το βάρος κατά 13,6 κιλά. Συνεπώς η GT500 της Hertz είναι ισχυρότερη και ελαφρύτερη από την εργοστασιακή. Για όσους δεν θέλουν τόσα άλογα διατίθεται η Shelby GT-H, που βασίζεται στη Mustang GT Convertible.

H Shelby θα κατασκευάσει μόλις 25 GT500-H (19 στο μαύρο Oxford Black χρώμα και 6 στο λευκό Oxford White) και αρχικά, θα είναι διαθέσιμες μόνο για ενοικίαση. Αργότερα θα πωληθούν κανονικά (και σε πολύ λογική τιμή λογικά, ελέω χρήσης), αλλά μέχρι να ολοκληρώσουν το ενοικιαζόμενο καθήκον τους θα μπορούν να οδηγούνται αποκλειστικά μέσω της καταβολής 399 δολαρίων (383 ευρώ) ημερησίως.

Get it on Google Play Download on the App Store