Πόσα άλογα κρατάει μια BMW M Coupe; (+video)

Η M Coupe αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα, σπάνια, ιδιαίτερα και παρεξηγημένα αυτοκίνητα της BMW. Πολύ πιο καλοστημένη και ολοκληρωμένη οδηγικά από την M Roadster, με πολλές δοκιμές να την τοποθετούν ψηλότερα και από τη M3 E36 σε επίπεδο απόλαυσης και ακρίβειας. Δυστυχώς για την ίδια, το εκκεντρικό της παρουσιαστικό και τα αρνητικά σχόλια που ακολουθούσαν τη Z3, δεν επέτρεψαν μια εμπορική πορεία άνω των 3.000 μονάδων.

Ο εξακύλινδρος εν σειρά των 3.2 λίτρων είναι ο γνωστός μας από τη M3 E36, με απόδοση 321 ίππους στις 7.400 σ.α.λ. και 350 Nm στις 3.250 σ.α.λ. Η κίνηση δεν θα μπορούσε να μεταφέρεται κάπου αλλού, παρά στους πίσω τροχούς. Ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο φροντίζει για τη μετάδοση της ισχύος, συνδυαζόμενο με μπλοκέ διαφορικό. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,3 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, όμως οι ενισχύσεις στο σασί, η παρουσία μεταλλικής οροφής και το διαφορετικό setup της ανάρτησης την καθιστούσαν πολύ ταχύτερη της M Roadster στις στροφές.

Η παραγωγή τερματίστηκε το 2002, οπότε ακόμα και οι πιο καινούργιες M Coupe είναι πλέον σχεδόν 20ετίας. Πόσο σθένος έχει απομείνει στον S54 σήμερα; Την απάντηση, για ακόμα μια φορά, δίνει εμπεριστατωμένα το δυναμόμετρο. Τι αναφέρει το πόρισμα από τα ράουλα; 323 άλογα και 366 Nm ροπής στο στρόφαλο, ήτοι καλύτερα νούμερα ακόμα κι από όταν ήταν καινούργια!

Get it on Google Play Download on the App Store