Ποιο είναι η καλύτερη καμπίνα αυτοκινήτου στον κόσμο;

Οι περισσότεροι δίνουν πολλή μεγάλη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση ενός αυτοκινήτου, αγνοώντας πως στο εσωτερικό του θα περάσουν όλες τις ώρες της οδήγησης. H σχεδίαση, η ποιότητα, το ευρύτερο περιβάλλον της καμπίνας είναι τα στοιχεία με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος συνεχώς ο οδηγός, αλλά και οι επιβάτες, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων. Ποια είναι η καλύτερη στον κόσμο;

Για να κατακτήσει αυτό τον χαρακτηρισμό, δεδομένα το εσωτερικό θα πρέπει να προσφέρει ποιότητα υψηλοτάτου επιπέδου. Εννοείται πως και η άνεση θα πρέπει να κυμαίνεται σε ανάλογη κλίμακα, όπως και η ηχομόνωση, αλλά και ο εξοπλισμός με την εργονομία. Γιατί δεν νοείται να είναι τα υλικά «αφρός» και η συναρμογή «μπετό», αλλά να λείπει ο αυτόματος κλιματισμός ή να μαζεύουν τα πόδια οι πίσω επιβάτες. Το Robb Report, που ασχολείται με κάθε τι πολυτελές και executive (είτε μιλάμε για αυτοκίνητα, είτε για ρολόγια, γιοτ, ποτά ή lear jet), έδωσε την πρωτιά στα τετράτροχα για τα βραβεία Best of the Best 2021, στην Bentley Flying Spur.

Το εσωτερικό της βρετανικής λιμουζίνας χαρακτηρίζεται ως «η επιτομή της premium έκφανσης σε καμπίνα αυτοκινήτου», συγκρινόμενο μέχρι με εσωτερικά lear jet! Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 11 διαφορετικών τύπων ξύλου για τις επενδύσεις, έχοντας άλλες 15 επιλογές για τις δερμάτινες επενδύσεις. Αν αυτά δεν είναι αρκετά, το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner προσφέρει ακόμα και επενδύσεις σε σχήμα διαμαντιών!

Φυσικά, επειδή μιλάμε για χώρο παραμονής επιβατών, τα υλικά και οι χώροι παίζουν μεγαλύτερο ρόλο. Προφανώς στο πρώτο σκέλος δεν γίνεται να τεθεί θέμα, σε ένα αυτοκίνητο 300.000 ευρώ. Για το δεύτερο κομμάτι, φροντίζει το μεταξόνιο των 3.194 χλστ. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει καθίσματα με μασάζ και ηχοσύστημα 650 Watt με 10 ηχεία, που ελέγχεται μέσω του συστήματος πολυμέσων και την οθόνη των 12,3 ιντσών. Προαιρετικά υπάρχουν ένα σωρό έξτρα, όπως ψυγειάκι με σαμπανιέρα μεταξύ των πίσω καθισμάτων και ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, που απαρτίζεται από 19 ηχεία και φτάνει σε ισχύ τα 2.200 Watt. Επιπρόσθετα, οι πίσω επιβάτες έχουν το δικό τους, ξεχωριστό σύστημα πολυμέσων, που ελέγχεται μέσω tablet και λειτουργεί με Android.

Get it on Google Play Download on the App Store