Πληθωρικό το νέο Skoda Superb στον τάρανδο (+video)

Το νέο Skoda Superb μπήκε με φόρα στο τεστ αποφυγής ταράνδου, προσπαθώντας να χωρέσει το μεγάλο του παράστημα ανάμεσα σε κώνους και απότομες τιμονιές. Πώς τα κατάφερε στις επιτόπιες αλλαγές κατεύθυνσης;

Η μεγάλη μπερλίνα της τσεχικής εταιρίας δοκιμάστηκε στην έκδοση 1.5 TSI mHEV, που μεταφράζεται σε ήπια υβριδικό 1.500άρη υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 150 ίππων (αποκλειστικά με 7άρι DSG) και τροχούς 235/45 R19, σε ελαστικά Goodyear Eagle F1 Assymetric. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 77 χλμ./ώρα, με το Enyaq να εκδηλώνει έντονη υποστροφή στην πρώτη τιμονιά, για την είσοδο από πρώτο σε δεύτερο διάδρομο, χάνοντας εντελώς τον τρίτο. Το km77.com πραγματοποίησε αρκετά περάσματα, στα οποία οι αντιδράσεις του Skoda συνήθως ήταν πανομοιότυπες; γλίστρημα στην απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, παρέμβαση του ESP, συλλογή κώνων, ίσιωμα τιμονιού και απώλεια επαφής με την είσοδο του τρίτου διαδρόμου.

Τελικά, η καλύτερη προσπάθεια επετεύχθη στα 72 χλμ./ώρα. Δίχως προβλήματα, με το μεγάλο αμάξωμα των σχεδόν 5 μέτρων (4.912 χλστ. μήκος) να παίρνει λογικές κλίσεις και τον έλεγχο ευστάθειας να μεσολαβεί διακριτικά. Με μόλις 1 χλμ./ώρα παραπάνω το μεγάλο Skoda παραλίγο να πάει ευθεία στη μετάβαση από πρώτο σε δεύτερο διάδρομο, ωστόσο η λύτρωση παραλίγο να έρθει στα 76 χλμ./ώρα. Εκεί η πρώτη απότομη αλλαγή πορείας έγινε «αναίμακτα», δημιουργώντας προσδοκίες για την επόμενη και τελική, που θα έφερνε το αυτοκίνητο στον τρίτο διάδρομο. Τελικά σε εκείνο το σημείο, το εμπρός μέρος άνοιξε ελαφρά την τροχιά του και χτύπησε τον δεύτερο εξωτερικό κώνο, χαλώντας ένα πολλά υποσχόμενο πέρασμα.

Get it on Google Play Download on the App Store