Πάρκαρε τη Ferrari F40 του και την ξέχασε 10 χρόνια!

Σε πολλούς εξ ημών έχει τύχει να παρκάρουμε και μετά, να μη θυμόμαστε πού είναι το αυτοκίνητο. Άλλο το «πού» όμως, άλλο να ξεχάσουμε τελείως ότι έχουμε παρκάρει αυτοκίνητο! Και μάλιστα όχι ένα οποιοδήποτε τετράτροχο, αλλά τη μυθική Ferrari F40. Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη σε έναν Ρουμάνο δισεκατομμυριούχο.

Το όνομα Ion Tiriac δεν λέει πολλά. Το Borris Becker, αντίθετα, για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και ειδικότερα το τένις, πάρα πολλά. Ο Tiriak είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μάνατζερ τενιστών, έχοντας περάσει από το πορτφόλιο του μεταξύ άλλων ο Γερμανός κάτοχος 6 Grand Slam, αλλά και ο Goran Ivanišević (ένα Grand Slam, το Γουίμπλεντον του 2001). Πέρα από μάνατζερ, που θα ήταν αρκετό για να τον κάνει πλούσιο, ο 85χρονος σήμερα Tiriac (που έχει υπάρξει κι ο ίδιος τενίστας, από το 1958 ως το 1979) είναι και δεινός/στυγνός επιχειρηματίας.

Το 2022 ανακηρύχθηκε από το Forbes ως ο τρίτος πλουσιότερος Ρουμάνος όλων των εποχών, με περιουσιακή αξία 1,6 δις δολαρίων (1,4 δις ευρώ). Όπως πολλοί πάμπλουτοι αυτού του κόσμου, έτσι και ο Tiriac τρέφει μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα. Η συλλογή του λέγεται πως σε κάποιο σημείο έφτασε να αριθμεί 400 (!) κομμάτια, με την F40 σε περίοπτη θέση. Μόνο που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η θρυλικότερη των Ferrari έλειπε από το γκαράζ. Γιατί; Διότι είχε ξεχαστεί παρκαρισμένη σε ένα άλλο γκαράζ, για 10 χρόνια!

Κάποια στιγμή στα τέλη του 80, o Tiriac βρέθηκε στο Μόναχο με την F40. Την έβαλε σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και έφυγε σε επαγγελματικό ταξίδι, δίχως ωστόσο να επιστρέψει ποτέ στη γερμανική πόλη. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν τόσο απορροφημένος με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των παικτών του, ώστε ξέχασε εντελώς πως είχε αφήσει πίσω του ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Μια δεκαετία αργότερα ένας γνωστός του Becker ενημέρωσε τον Γερμανό, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον Tiriac για τον παραμελημένο θησαυρό.

Get it on Google Play Download on the App Store