Παραλίγο τραγωδία με μάνα και το μωρό της (+video)

Από τις πιο δυνατές και σοκαριστικές εικόνες μας έδωσε το 2023, λίγο πριν φύγει. Μια μητέρα με το μωρό της γλίτωσαν ωσάν από Χριστουγεννιάτικο θαύμα, όταν ανεξέλεγκτο αυτοκίνητο σχεδόν έπεσε πάνω τους και παραλίγο τους καταπλάκωσε!

Τα απίστευτα πλάνα έρχονται από κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας στο Solihull, όπου πριν μια εβδομάδα η ανύποπτη μητέρα είχε βγει για βόλτα με το μωράκι της στο καρότσι. Κανονικά στο πεζοδρόμιο, το οποίο είναι και μπόλικο σε πλάτος. Όλα πήγαν κατά διαόλου όμως, όταν ένα Peugeot Rifter πήρε τροχιά κατά πάνω τους με πολλά χιλιόμετρα. Το γαλλικό van εξετράπη της πορείας του, όταν η οδηγός του έχασε τον έλεγχο υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Βλέποντας το video, ωστόσο, διαπιστώνουμε πως το Rifter πήγαινε με αρκετά παραπάνω χλμ./ώρα από τα υπόλοιπα οχήματα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για περιστατικό υπερβολικής ταχύτητας. Στο «τσακ» δεν εξελίχτηκε σε πολύνεκρο δυστύχημα, χάρη στο ένστικτο -και τα αντανακλαστικά- της μάνας και την πεντακάθαρη τύχη.

Η γυναίκα είδε το αυτοκίνητο να έρχεται, και έστριψε το καρότσι προς τα αριστερά. Προσπάθησε να απομακρυνθεί, δηλαδή, αλλά αν δεν υπήρχε αυτή η σωτήρια κολώνα, πιθανότατα τώρα να μην μπορούσαμε καν να παρακολουθήσουμε τα πλάνα. Αυτός ο στύλος ήταν που έσωσε τη μητέρα και το παιδί, αλλά ενδεχομένως και περισσότερο κόσμο αν το όχημα συνέχιζε την ανεξέλεγκτη πορεία του στον πεζόδρομο. Το χτύπημα στην κολώνα απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων, γυρνώντας το Peugeot κατά 90 μοίρες και ανατρέποντάς το. Επί της ουσίας το ακινητοποίησε, εκατοστά πριν καταπλακώσει μάνα και βρέφος. Αμφότεροι έπεσαν κάτω από τις απότομες κινήσεις, όμως δεν υπέστησαν ούτε γρατζουνιά – μόνο έντονο σοκ. Η 40χρονη οδηγός του Peugeot συνελήφθη και επίσης για καλή της τύχη, το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Get it on Google Play Download on the App Store