Οι Γερμανοί «υποκλίθηκαν» στο Hyundai IONIQ 5

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε γράψει πως το υπερσύγχρονο Hyundai IONIQ 5 κατέκτησε βραβείο στο θεσμό για το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία «New Energy». Έτσι, θα συμμετείχε μαζί με τους άλλους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών που είναι οι «Compact», «Premium», «Luxury» και «Performance», στην ψηφοφορία, ώστε να προκύψει ο τελικός νικητής. Όπερ και εγένετο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV κέρδισε στο θεσμό του German Car of the Year ή αλλιώς «GCOTY». Μάλιστα υπερίσχυσε μοντέλων όπως το Audi ETron GT και η Porsche 911 GT3. Οι 20 δημοσιογράφοι – κριτές, οι οποίοι είναι συντάκτες του χώρου του αυτοκινήτου, έβγαλαν την ετυμηγορία τους βάσει της οδικής συμπεριφοράς και της συμβίωσης στο μέλλον με ένα μοντέλο. Γενικότερα αποφασίζουν πάντα, κρίνοντας συνολικά το προϊόν.

Το Hyundai IONIQ 5 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) και χρησιμοποιεί μπαταρίες 58 ή 72,6 kWh, με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Ανάλογα με την έκδοση, μπορεί να προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 481 χλμ., με μία μόνο φόρτιση (σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP).

Στοιχείο της προηγμένης τεχνολογίας φόρτισης (800 volt), που διαθέτει, είναι η δυνατότητα αναπλήρωσης των μπαταριών από το 10 στο 80% της χωρητικότητάς τους, μέσα σε 18 μόλις λεπτά (σε ταχυφορτιστές). Επιπλέον, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) του IONIQ 5, επιτρέπει στους χρήστες να λειτουργούν ή να φορτίζουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρικά σκούτερ.

Η έλευση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai, αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2022. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store