Ο πιο χαζός οδηγός Bugatti Veyron (+video)

Καυστικός ο χαρακτηρισμός, αλλά πώς αλλιώς να αποκαλέσεις έναν άνθρωπο που οδηγεί Veyron και θέλει να εμπλακεί σε ατύχημα με το ζόρι; Ακούγεται υπερβολή, όμως αυτό ακριβώς συνέβη στους δρόμους της Κίνας.

Όλα κυλούσαν κανονικά, όπως έχουμε συνηθίσει και εδώ. Κίνηση, μπόλικη κυκλοφορία, γεμάτες λωρίδες παντού, οχήματα να εναλλάσσονται σε αυτές. Την τεράστια διαφορά έκαναν μια Bugatti Veyron και μια LaFerrari, που έδωσαν χρώμα και ήχο στη μουντάδα της μεγαλούπολης. Η Veyron βέβαια κατάφερε να προσφέρει επιπλέον θέαμα, χάρις στην ανοησία του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι της. Όπως σε κάθε συμφόρηση, έτσι και εδώ οι αλλαγές μεταξύ των λωρίδων θέλουν σύνεση, υπομονή, κατανόηση, αλλά και επίγνωση της κατάστασης. Μπορεί να θες να μπεις δίπλα, ας πούμε, και να μην σε αφήνουν. Το να χωθείς ή να απαιτήσεις αλλαγή ντε και καλά μπορεί μίνιμουμ να προκαλέσει κόρνα και εκνευρισμό, μάξιμουμ τρακάρισμα. Εδώ έρχεται η επίγνωση που λέμε.

Αν έχεις παλιό αυτοκίνητο και επιλέξεις να κάνεις «μπούκα» σε καινούργιο, το πιθανότερο είναι να κερδίσεις λόγω του ότι ο άλλος έχει περισσότερα να χάσει, άρα φυλάγεται περισσότερο. Το ίδιο κι αν οδηγείς ογκώδες SUV, αλλά όχι ακριβό. Άλλο να σου τρακάρουν Land Rover Discovery 20ετίας, άλλο ολοκαίνουργιο Velar. Προφανώς μιλάμε για κατακριτέες συμπεριφορές, που υπάγονται στους «νόμους της ζούγκλας» επί οδοστρώματος. Δυστυχώς, όμως, τις βλέπουμε καθημερινά. Και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε. Το ακριβώς αντίθετο από τον οδηγό της rossonero Veyron.

Ο άνθρωπος ήθελε να μπει στη δεξιά λωρίδα, σώνει και ντε. Χωσίματα και σφήνες απαγορεύονται με κάθε όχημα, πόσο μάλλον με ένα που κοστίζει εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, ο απίθανος τύπος επέμεινε. Ενώ είδε ότι ο οδηγός της BMW 2 GranCoupe δεν τον άφησε την πρώτη φορά, μπήκε ακόμα πιο επιθετικά τη δεύτερη από αντίδραση. Το αποτέλεσμα; Απολύτως αναμενόμενο: σύγκρουση, αντιδικίες και έμφραγμα στην κυκλοφορία. Δεν τίθεται ερώτημα για το ποιος φταίει, κάτι που επιβεβαιώνει και η έκθεση της αστυνομίας. Ο οδηγός της Bugatti επιχείρησε αντικανονικό ελιγμό και προκάλεσε το τρακάρισμα, άσχετα που εκείνος της BMW θα μπορούσε να δώσει χώρο έπειτα από το πρώτο «ντου». Από την dash cam της Gran Coupe φαίνεται ξεκάθαρα ότι η είσοδος της Veyron στη λωρίδα δεν είναι προοδευτική, αλλά πρόκειται ξεκάθαρα για «κόψιμο». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο υπεύθυνος για το «μπαμ» γνώριζε ότι έφταιγε, κάνοντας επίδειξη πλούτου και δηλώνοντας στον οδηγό της BMW: «Θα σου πάρω καινούργια». Καλά ξεμπερδέματα με τις ασφαλιστικές τώρα…

Get it on Google Play Download on the App Store