Νόμος και Τάξη με το Tesla Cybertrcuk

Το Cybertruck ακόμα δεν έχει καταφέρει να βγει στις βιτρίνες, αλλά ήδη υπάρχουν σχέδια κατάταξής του στην αστυνομία. Αυτό ανέφερε τουλάχιστον ο ιδρυτής της Oracle, που παράλληλα τυγχάνει να είναι μέτοχος στην Tesla.

Ο Larry Ellison αποθέωσε το Cybertruck κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρίας του, δηλώνοντας πως πρόκειται για το περιπολικό του μέλλοντος: «H επόμενη γενιά περιπολικών είναι προ των πυλών. Το Cybertruck είναι το αγαπημένο μου περιπολικό. Για την ακρίβεια, είναι το αγαπημένο μου αυτοκίνητο γενικότερα και του Elon Musk. Μιλάμε για απίστευτο όχημα» είπε μεταξύ άλλων ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού, κάνοντας ξεκάθαρα διαφήμιση για το ηλεκτρικό pick up. Παρόλα αυτά παρέθεσε και κάποια επιχειρήματα, όσον αφορά τους λόγους που το Cybertruck θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό όχημα επιβολής της τάξης στο μέλλον.

«Καταρχάς είναι πολύ γρήγορο και ασφαλές. Διαθέτει αμάξωμα από ανοξείδωτο ατσάλι, άρα είναι πολύ ανθεκτικό, και επίσης βρίθει καμερών, ραντάρ, οθονών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Δεν χρειάζεται να του βάλεις τίποτα για να γίνει περιπολικό. Απλά τροποποιείς και αναβαθμίζεις κατάλληλα το υπάρχον software», ενημερώνει ο Ellison. Παράλληλα εμφάνισε ένα εντυπωσιακό rendering, με το Cybertruck στα χρώματα της αμερικανικής αστυνομίας, σειρήνες και τη χορηγία της Oracle στις πόρτες. 

Στο τεχνικό σκέλος τώρα, το  «Κυβερνοφορτηγό» θα είναι διαθέσιμο με έναν, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες. Όλες οι εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες, πλην αυτής με τον έναν ηλεκτροκινητήρα όπου η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα τερματίζει στα 190 χλμ./ώρα. Για όποιον επιζητά το κάτι παραπάνω, προτεινόμενη είναι η έκδοση με τα 3 μοτέρ που καταφέρνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και τελική 210 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η Αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία, της τάξης των 800 χιλιομέτρων και μεγάλες δυνατότητες ρυμούλκησης, αγγίζοντας τους 6,35 τόνους. Η μπαταρία χωρητικότητας 200 kWh θα είναι σε θέση να φορτίσει σε 45 λεπτά, αρκεί να υπάρχει ταχυφορτιστής DC.

Get it on Google Play Download on the App Store