Νέος σερίφης στην πόλη η Ford Mustang

Από τις πιο πολυπαιγμένες ατάκες σε ταινίες, αλλά και στην πραγματική ζωή, είναι το «there’s a new sheriff in town (καινούργιος σερίφης στην πόλη)», που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αλλαγή στα «κουμάντα» μιας κατάστασης. Η Ford Mustang πάντως γίνεται κυριολεκτικά σερίφης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα περιπολικού στους αυτοκινητοδρόμους των Η.Π.Α.

Η τροχαία εθνικών οδών στη Βόρεια Καρολίνα (North Carolina State Highway Patrol) ανακοίνωσε την προσθήκη 25 ολοκαίνουργιων Mustang GT στο στόλο οχημάτων της, συνεχίζοντας μια συνεργασία που κρατάει σχεδόν 50 χρόνια. Το NCSHP πρώτη φορά προμηθεύτηκε Mustang το 1982, χρησιμοποιώντας έκτοτε ανελλιπώς μοντέλα της Ford για τις ανάγκες των περιπολιών. Η τελευταία γενιά ‘Stang αποτέλεσε τον καλύτερο υποψήφιο για καθήκοντα αστυνόμευσης, καθώς τα 486 άλογα και 562 Nm του 5.0 V8 Coyote στο μηχανοστάσιο μπορούν να κυνηγήσουν σχεδόν κάθε παραβάτη (και σίγουρα πολύ πιο γρήγορους, από όσο μπορούν τα Crown Victoria και Explorer).

Η αστυνομική Mustang ντύνεται στα χρώματα του NCSHP και εξοπλίζεται με τα καθέκαστα των περιπολικών (ασύρματο, σειρήνες, φανούς, ηλεκτρονικό υπολογιστή κλπ), ωστόσο παρατηρούμε πως από την οροφή λάμπουν δια της απουσίας τους οι σειρήνες. Η σήμανση τοποθετείται στο εσωτερικό, εκεί που κανονικά βρίσκουμε τα σκιάδια, προκειμένου να μην υπάρχει η κλασική αεροδυναμική αντίσταση που συναντάμε στα περιπολικά. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά λογικά δεν θα απέχουν από τα 4,6 δλ. που θέλει η κανονική S650 για το 0-100 χλμ./ώρα, ούτε από τα 275 χλμ./ώρα τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store