Μόνο στα όνειρα το Mazda RX-9;

Εδώ και πολλά χρόνια, η φήμη για επιστροφή/διαδοχή του Mazda RX-7 τρέφεται και ανακυκλώνεται, υπό το όνομα «RX-9».  Πληροφορίες εκ των ενδότερων της φίρμας από τη Χιροσίμα και κατοχυρωμένες πατέντες, συνηγορούν στο ότι οι Ιάπωνες όντως ετοιμάζουν κορυφαίο sportscar.

Το Rotor Shaft δημιούργησε ένα ιδιαίτερο rendering του RX-9, παίρνοντας τη Mercedes-AMG GT και προσαρμόζοντας στο εμπρός της μέρος αυτό του RX-Vision. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκύψει τουλάχιστον αμφιλεγόμενο, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Το ρύγχος του ιαπωνικού πρωτοτύπου ταίριαξε «γάντι» στο γερμανικό supercar, σε σημείο που να λέμε πως το αναβάθμισε αισθητικά! Μηχανικά τώρα, οι φήμες θέλουν το μακρύ ρύγχος να κρύβει Wankel κινητήρα μαζί με έναν αριθμό ηλεκτροκινητήρων.

Όπως στο MX-30 R-EV, έτσι και σε ενδεχόμενο RX-9 το περιστροφικό μοτέρ θα αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο στο ρεύμα, το οποίο θα τροφοδοτεί όλους τους τροχούς μέσω 3 ηλεκτρικών. Οι λεπτομέρειες δείχνουν δυο μικρούς κινητήρες, ο ένας 23 ίππων για τον εμπρός άξονα και ο άλλος 36 ίππων πίσω από τον Wankel. Ο τρίτος, που κάνει την περισσότερη δουλειά, δεν συνοδεύεται από τεχνικές πληροφορίες. Το μόνο που φαίνεται είναι ότι τοποθετείται στον πίσω άξονα, τροφοδοτώντας τους αντίστοιχους τροχούς. Σύμφωνα με την πατέντα, δηλαδή, το σενάριο sportscar για τη Mazda θέλει plug-in υβριδικό σύστημα που κατά βάση είναι πισωκίνητο, αλλά μπορεί να εμπλέξει και τον εμπρός άξονα αν χρειαστεί.

Get it on Google Play Download on the App Store