Με άνεση η Mercedes-AMG SL63 στον τάρανδο (+video)

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Mercedes-AMG SL 63 στο τεστ αποφυγής ταράνδου, το οποίο μάλιστα ολοκλήρωσε με τις αναρτήσεις και τα ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα της άνεσης.

Η SL 63 μπήκε στους τρεις διαδρόμους με το Comfort Mode ενεργοποιημένο, πατώντας σε ελαστικά Michelin Pilot 4S διαστάσεων 275/35/R21 εμπρός και 305/30/R21 πίσω. Οι 585 ίπποι και τα 800 Nm του 4.0 V8 twinturbo δεν θέτουν πρόκληση για τον έλεγχό τους, καθώς -όπως σε όλες τις δοκιμασίες απότομης αλλαγής λωρίδας- ο οδηγός στρίβει με τη φόρα. Στην προκειμένη έφτασε μέχρι τα 75 χλμ./ώρα, με αναμενόμενα ελάχιστες κλίσεις από το αμάξωμα και τάχιστη απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης. Συμπεριφορά που έκανε τους δοκιμαστές να πιστέψουν πως στο πρόγραμμα Sport, θα μπορούσε να περάσει «αέρα» με περισσότερα χιλιόμετρα.

Το πέρασμα στο Sport Mode επιχειρήθηκε στα 78 χλμ./ώρα, ωστόσο δεν στέφθηκε από επιτυχία. Ενώ οι κλίσεις και η απόκριση παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, τα εμπρός ελαστικά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ακέραια την επαφή τους με το οδόστρωμα, προκαλώντας υποστροφή και παίρνοντας μαζί τους κώνους τόσο από τον δεύτερο, όσο και τον τρίτο διάδρομο. Αντίθετα, όταν η SL 63 πέρασε με 77 χλμ./ώρα στο Comfort για μια επαφή με τον πρώτο κώνο του δεύτερου διαδρόμου, δεν κατάφερε να «γράψει». Εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των δυο προγραμμάτων, ειδικά για μόλις 1 χλμ./ώρα διαφορά. Παρακολουθήστε πόσο άνετα αλλάζει κατεύθυνση το γερμανικό roadster με 77 χλμ./ώρα στο Comfort, από ό,τι στα 78 χλμ./ώρα και το Sport.

Get it on Google Play Download on the App Store