Mazda 6 έγινε σμπαράλια εκτός δρόμου (+video)

Για κάποιο λόγο, τελευταία τα Mazda 6 πρωταγωνιστούν σε ιστορίες ταλαιπωρίας. Είδαμε πρόσφατα ένα στη Μαδρίτη, που ο κλέφτης του επιχείρησε να διαφύγει της αστυνομίας μέσω μετρό και το κόλλησε στις σκάλες. Και αυτό που θα δούμε σήμερα βρέθηκε να κρέμεται σε χώρο εντελώς εκτός των δυνατοτήτων του, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Το ιαπωνικό σεντάν επ ουδενί δεν έχει σχεδιαστεί για off roading, όμως ο οδηγός του φαίνεται πως το ξέχασε – μαζί με πολλά άλλα, καθώς ήταν «τύφλα». Μέσα στο μεθύσι του, ούτε που κατάλαβε πως είχε βγει εκτός δρόμου και συνέχιζε να οδηγεί κανονικά, μέχρι που τελικά έπεσε σε χαντάκι! Μια δεξιά φουρκέτα ήταν εκείνη που τον έστειλε τελείως εκτός, σταματώντας για καλή του τύχη από το ανάχωμα και τα δέντρα. Διαφορετικά θα μπορούσε να είχε κατρακυλήσει στον γκρεμό, με πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Δείτε μόνο που βρέθηκε το δύσμοιρο 6άρι.

Το σημείο είναι τόσο δυσπρόσιτο, ώστε για την ανάσυρση του αυτοκινήτου επιστρατεύτηκε ερπυστριοφόρο όχημα! Τα βάσανα για το ανθρακί Mazda συνεχίστηκαν και καθ’ οδόν για την άσφαλτο, καθώς δεν ήταν δυνατή η φόρτωσή του σε καρότσα. Το Sisu Nasu, που χρησιμοποιείται επίσης από το στρατό της Φινλανδίας, αναγκάστηκε να τραβήξει το ιαπωνικό σεντάν για σχεδόν 30 χιλιόμετρα, μέχρι να βρεθεί σε σημείο όπου μπορούσε να φορτωθεί σε γερανό. Παρά τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε, το 6 πήρε κανονικά μπροστά και είχε σε λειτουργική κατάσταση τα βασικότερα των μηχανικών μερών (κινητήρα, κιβώτιο, τιμόνι). Προφανώς οι ζημιές είναι εκτεταμένες από κάτω, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στην ανάρτηση.

Το Nasu, από τη μεριά του, διαθέτει έναν ντίζελ εξακύλινδρο εν σειρά 6.7 λίτρων της Cummins και μέγιστη δυνατότητα ρυμούλκησης 5,5 τόνων, ενώ παράλληλα είναι αμφίβιο. Μάλιστα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 3,5 κόμβων (περίπου 6 χλμ./ώρα)! Στη στεριά μπορεί να πιάσει το 10πλάσιο, φτάνοντας μέχρι τα 60 χλμ./ώρα τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store