«Ματζόβελο» το νέο Honda HR-V στον τάρανδο (+video)

Ομοιογενές και ευκολοδήγητο αποδείχθηκε το νέο Honda HR-V στο τεστ αποφυγής ταράνδου, παρουσιάζοντας ήπιες τάσεις υποστροφής και λογικές κλίσεις, με το τελικό αποτέλεσμα να αποσπά υψηλή βαθμολογία για την κατηγορία.

H τρίτη γενιά του ιαπωνικού crossover διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδική σε πολλές αγορές του κόσμου, προεξαρχούσης της ευρωπαϊκής. Ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 1.5 i-VTEC συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, για μια συνολική ισχύ 131 ίππων και 253 Nm που προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και μέση τιμή κατανάλωσης 5,4 λίτρων/100 χλμ. Τα Michelin Primacy 4 225/50 και οι 18άρες ζάντες αναλαμβάνουν το πέρασμα της δύναμης στο οδόστρωμα, αλλά και τη διαχείριση των πλευρικών φορτίων – σε συνέργεια πάντα με την ανάρτηση και το σασί. Πώς αποδίδουν όλα αυτά στην απότομη αλλαγή λωρίδας;

Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 77 χλμ./ώρα, με τον εμπρός δεξί τροχό να χτυπάει τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δευτέρου διαδρόμου και να ακυρώνει ένα, κατά τα άλλα, πολύ καλό πέρασμα. Όπως ανέφεραν και οι δοκιμαστές του km77.com, το HR-V εμφανίζει ελεγχόμενη υποστροφή και αναλογικά μικρές κλίσεις, χάνοντας τα 77 χλμ./ώρα για πολύ λίγο. Η καλύτερη προσπάθεια σημειώθηκε τελικά στα 74 χλμ./ώρα, με το ESP να παίζει καίριο ρόλο στο κοντρολάρισμα της μάζας κατά την αλλαγή διεύθυνσης, καταφέρνοντας να διατηρήσει το crossover της Honda εντός τροχιάς και μακριά από τους κώνους.

Get it on Google Play Download on the App Store