Οι κατασκευαστές εφαρμόζουν εξαντλητικά πρωτόκολλα δοκιμών κατά τη διάρκεια της εξέλιξης στα μοντέλα τους. Οδήγηση τέρμα γκάζι για ώρες, δοκιμές σε εξουθενωτικά υψηλές/ σοκαριστικά χαμηλές θερμοκρασίες και πάσης φύσεως «βασανιστήρια», ώστε να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη λειτουργία κάτω υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Για να μας αποδείξει αυτή του LC, η Lexus το υπέβαλλε σε μια πρωτότυπα «βάναυση» δοκιμασία.
Τοποθέτησε την κάμπριο εκδοχή του κορυφαίου της δίθυρου στο θάλαμο ψύξης του Millbrook, ώστε να προσομοιώσει τη στάθμευσή του σε αρκτικές συνθήκες. Η θερμοκρασία ορίστηκε στους -18 Κελσίου και η παραμονή του αυτοκινήτου κυριολεκτικά στον πάγο, για 12 ώρες. Όσο, δηλαδή, μένει ακίνητο ένα αυτοκίνητο μεταξύ των διαστημάτων εργασίας, σε μια πολύ παγωμένη μέρα του χειμώνα. Οι Ιάπωνες μάλιστα κατέβασαν την οροφή, προκειμένου να δοκιμαστεί η ανθεκτικότητα των επενδύσεων του εσωτερικού, αλλά και η ακεραιότητα των ηλεκτρονικών. Επίσης ψέκασαν το αμάξωμα με νερό, διευκολύνοντας το σχηματισμό στρώματος πάγου και επιβαρύνοντας την κατάσταση για το χρώμα.
Η θερμοκρασία ήταν τόσο χαμηλή, που δημιουργήθηκαν σταλακτίτες στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και το πλαίσιο της πινακίδας. Παρόλα αυτά, ο κασκαντέρ Paul Swift επιλέχθηκε για να βάλει μπροστά τον ατμοσφαιρικό 5.0 V8 των 477 ίππων, έπειτα από 12 ώρες αδιάκοπης κατάψυξης. Τα πρώτα θετικά δείγματα ήρθαν από τα θερμαινόμενα καθίσματα, τα οποία έθεσε σε λειτουργία για να αποτραπεί ο κίνδυνος κρυοπαγήματος στα μαλακά του μόρια. Ενεργοποιήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και με την οθόνη αφής να εμφανίζει όλες τις ενδείξεις. Στη συνέχεια, με ένα πάτημα του start button, ξύπνησε ο 5λιτρος V8 και βγήκε για μια βόλτα ξεμουδιάσματος από το ψυγείο, σαν να μην είχε περάσει μισή μέρα σε θερμοκρασίες χειμερινής Μόσχας.