«Κούτα» Nissan GT-R50 φτιάχνει κλίμα για το R36

Το Nissan GT-R50 είναι το ακριβότερο GT-R που έχει παρουσιαστεί ποτέ, με τιμή εκκίνησης όταν ήταν καινούργιο 1 εκατομμύριο ευρώ. Εκτός από πανάκριβος, ο ιταλοθρεμμένος (σχεδίαση από την Italdesign) «Godzilla» είναι και σπανιότατος, καθώς μόλις 19 κατασκευάστηκαν – τη στιγμή, δε, που το αρχικό πλάνο ήθελε 50 μονάδες! Μάλιστα, το R50 λέγεται πως θα αποτελέσει τη σχεδιαστική βάση για το επόμενο R36. Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, μιλάμε για ένα πολυδιάστατα σημαντικό μοντέλο.

Το GT-R50 βασίζεται στο Nismo GT-R προ ανανέωσης και χαρακτηρίζεται από την πολύ πιο επιθετική εμφάνιση, το εντελώς διαφορετικό εμπρός μέρος, τον αντίστοιχο ανασχεδιασμό του πίσω (που θυμίζει την 2η γενιά Skyline GT-R, το KPGC110, του 1973), την χαμηλότερη οροφή και την τεράστια αεροτομή. Χειροποίητο, και με την αύρα του εορτασμού δυο 50ετών επετείων (50 χρόνια GT-R και πορείας της Italdesign), το συγκεκριμένο Nissan αποτελεί μια εκ των πιο ιδιαίτερων δημιουργιών από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ακόμα και με αυτά τα χαρακτηριστικά υπόψη πάντως, σε συνδυασμό με την «κάψα» των συλλεκτών, είναι αρκετά νωρίς για να εμφανίζεται σε δημοπρασίες και αγγελίες μεταχειρισμένων.

Το Liquid Silver Metallic χρώμα με τις κόκκινες λεπτομέρειες Nismo, κοστολογείται στις 25.000 ευρώ και ντύνει αυτό που βλέπουμε, το οποίο είναι το υπ’ αριθμόν 11 από τα 19 της παραγωγής. Λέγεται πως προβλήματα προμηθευτών λόγω COVID και χαμηλή ζήτηση περιόρισαν την παραγωγή κάτω από το μισό του αρχικού προγραμματισμού, αλλά παράλληλα έκαναν ακόμα πιο συλλεκτικά όσα κυκλοφόρησαν. Άλλες 35.000 ευρώ δαπανήθηκαν από τον πρώτο ιδιοκτήτη στην υδραυλικά ελεγχόμενη αεροτομή (άλλο που στις φωτογραφίες δεν εμφανίζεται σηκωμένη). Από ό,τι φαίνεται δεν είχε σκοπό να την αξιοποιήσει, παρά μόνο οικονομικά. Κι αυτό διότι με μόλις 192 χλμ. στο οδόμετρο, κάνει «μπαμ» πως ο κάτοχός του είχε στο μυαλό τη μεταπώληση.

Σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby’s, που θα δημοπρατήσει το πιο ακριβοθώρητο R35, η τελική τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 950.000 και 1,15 εκατ. ευρώ, με τις πιθανότητες βέβαια να συγκλίνουν πολύ περισσότερο στο υψηλότερο ποσό.

Get it on Google Play Download on the App Store