Κλεμμένη Ferrari βρέθηκε μετά από 28 χρόνια

Μια από τις πιο ξεχωριστές ιστορίες εξιλέωσης εκτυλίχθηκε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο, όταν η αστυνομία ανακάλυψε μια κλεμμένη Ferrrari F512M που αγνοείτο εδώ και 28 χρόνια. Μάλιστα αυτό δεν είναι καν το πιο ιδιαίτερο στοιχείο της υπόθεσης, καθώς το αυτοκίνητο αφενός είχε κλαπεί στο πλαίσιο GP της Formula 1, αφετέρου είχε κλαπεί από πιλότο της Scuderia!

Στα πλαίσια του GP του Σαν Μαρίνο το 1995, ο Gerhard Berger είχε δηλώσει την κλοπή της F512M του. Από τότε μέχρι σήμερα, η φλογερή Ιταλίδα παρέμενε μια δυσάρεστη ανάμνηση για τον Αυστριακό. Το τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της λονδρέζικης αστυνομίας, όμως, είπε να κάνει ένα μοναδικό δώρο στον Berger. Αξιοποιώντας πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία, έκαναν έφοδο σε κρησφύγετο συμμορίας κλεφτών αυτοκινήτων. Προφανώς η κατακόκκινη Ferrari ήταν αυτό που ξεχώριζε, με την περαιτέρω έρευνα των στοιχείων να αποκαλύπτει πως είναι η ίδια, προ 28ετίας κλεμμένη από την Ίμολα!

Η εξακρίβωση και διασταύρωση στοιχείων από αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο φανέρωσε πως η εν λόγω F512M άλλαξε ήπειρο όταν εκλάπη. Συγκεκριμένα η χάρη της έφτασε μέχρι την Ιαπωνία, μέσω της μαύρης αγοράς. Εκεί παρέμεινε έως το 2023, όταν πάλι μέσω του ίδιου παράνομου διαύλου βρέθηκε στην Αγγλία. Η αγνοούμενη Ferrari λογικά θα άλλαζε και πάλι ήπειρο αν δεν την έβρισκε η αστυνομία, καθώς ένας Αμερικανός αγοραστής ενδιαφερόταν πολύ «ζεστά» για την περίπτωσή της. Η εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο, πήρε πολύ πιο ρομαντική (και νόμιμη) τροπή.  «Οι έρευνές μας ήταν επίπονες και περιλάμβαναν επικοινωνία με αρχές από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αστυνομικός Mike Pillbeam, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. «Δουλέψαμε γρήγορα με συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος, καθώς και της Ferrari και των διεθνών αντιπροσωπειών της, και αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για την κατανόηση του ιστορικού του οχήματος και την αποτροπή του να φύγει από τη χώρα».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η αξία του αυτοκινήτου ανέρχεται στις 350.000 λίρες (409.032 ευρώ). Ουδείς γνωρίζει αν η F512M θα επιστραφεί στον Berger, αλλά αυτό θα ήταν το ιδανικό κλείσιμο της ιστορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store