Κλέφτης βούτηξε κι αποκάλυψε τη νέα Lancia Ypsilon!

Το νέο Ypsilon είναι ένα από τα μοντέλα που περιμένουμε «σαν τρελοί», ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Lancia. Μεγάλο μέρος της αναγέννησής της βασίζεται στην τέταρτη γενιά του ηρωικού σουπερμίνι, που χρόνια τώρα κρατάει μόνο του ανοιχτή την ιστορική φίρμα από το Τορίνο. Τόσο καιρό μόνο renderings και κάποια πρωτότυπα δοκιμών είχαμε δει, αναφορικά με το Ypsilon MK4. Πλέον, όμως, χάρη σε έναν κλέφτη και την «αμπαλοσύνη» του, κατά πάσα πιθανότητα παρατηρούμε το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή!

Χθες το πρωί, γύρω στις 7.30, βούτηξε σε ποτάμι του Montbéliard ένα λευκό αυτοκίνητο. Πυροσβέστες, αστυνομία και δύτες έσπευσαν στο σημείο, από το οποίο είχε εξαφανιστεί ο οδηγός. Η επιχείρηση ανάσυρσης στέφθηκε από επιτυχία, όμως ουδείς μπορούσε να αναγνωρίσει το μοντέλο. Ο λόγος; Σύμφωνα με τις αναφορές των αστυνομικών, το μυστηριώδες τετράτροχο κλάπηκε από το εργοστάσιο της Stellantis στην περιοχή και κατέληξε στο νερό λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Ακριβώς επειδή «ψειρίστηκε» από εγκαταστάσεις αυτοκινητοβιομηχανίας, πιθανότατα πρόκειται είτε για πρωτότυπο είτε για όχημα προ-παραγωγής, εξ ου και η αδυναμία στην αναγνώρισή του. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του L’ est Republicain όμως, τα σήματα της Lancia εντοπίζονται στις πίσω κολώνες. Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν μάσκα και σήμα Lancia μπροστά. Τι κάνει «νιάου-νιάου» στην κεραμοσκεπή;

Όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι το μυστηριώδες αυτοκίνητο που κλάπηκε και έκανε βουτιά, αφορά κάποιο νέο Ypsilon προ-παραγωγής. Αν ισχύουν, τότε βλέπουμε πως αλλάζει εντελώς σε σχέση με ό,τι ξέραμε, γυρνώντας σε crossover. Πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις, σύγχρονος σχεδιασμός, αλλά οι κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών στη θέση τους. Το νέο Ypsilon έχει επιβεβαιωθεί πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, όπως πολλά ακόμα μοντέλα της Stellantis (Jeep Avenger, Fiat 600, Peugeot 208/2008, Opel Corsa/Mokka), και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024. Αν κρίνουμε από το παρουσιαστικό του κλεμμένου οχήματος (έτοιμο φαίνεται), μάλλον στους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store