«Καυτό» σαν λάβα το Toyota Tacoma TRD Pro

Το νέο Toyota Tacoma παρουσιάστηκε πριν δυο περίπου μήνες, με την κορυφαία έκδοση TRD Pro να κλέβει όλες τις εντυπώσεις. Για την ανώτερη μορφή του μεσαίου τους (γιατί υπάρχει και το μεγαλύτερο Tundra) pick up οι Ιάπωνες λανσάρουν ένα νέο και αποκλειστικό χρώμα, που εμπνέεται από την ηφαιστειακή λάβα.

Η απόχρωση Terra συνδυάζει πορτοκαλί και κόκκινες πινελιές, προκειμένου να αναπαραστήσει όσο πιστότερα γίνεται το χρώμα του καυτού μάγματος που παράγουν τα ηφαίστεια. Διόλου τυχαία η εικόνα του Tacoma TRD Pro στις παρυφές ηφαιστείου, με την τέφρα γύρω του να δημιουργεί ένα post apocalyptic τοπίο. Κρίμα που οι Ιάπωνες (οι Αμερικανοί καλύτερα) μας δείχνουν μόνο μια φωτογραφία, καθώς φαίνεται πως το Terra πραγματικά ταιριάζει γάντι στο κυριαρχικό παράστημα του κορυφαίου Tacoma.

Φυσικά το χρώμα δεν είναι το μόνο που τραβάει τα βλέμματα στο Tacoma TRD Pro. Τα φουσκωμένα φτερά, τα χωμάτινα ελαστικά, η μπάρα LED στη μάσκα, ο αεραγωγός στο καπό και οι μαύρες ζάντες χαρίζουν φοβερή παρουσία στο πιο σπορ Tacoma, το οποίο διαθέτει μέχρι ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα που απορροφούν τους κραδασμούς στις πολύ κακοτράχαλες διαδρομές. Την κίνηση αναλαμβάνει το κορυφαίο κινητήριο σύνολο της γκάμας, ήτοι το υβριδικό i-Force Max, που παντρεύει τον 2.4λτ. υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 1,87 kW, για μια απόδοση 331 ίππων και 630 Nm. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται φυσικά σε όλους τους τροχούς, μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης.

Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Fox φτάνει την απόσταση από το έδαφος μέχρι τα 28 εκατοστά, προσφέροντας παράλληλα τρομερές γωνίες προσέγγισης (33 μοίρες), ράμπας (23,5 μοίρες) και αποχώρησης (25,7 μοίρες), ενώ το πίσω διαφορικό είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο.

Get it on Google Play Download on the App Store