Κατασχεμένη Camaro του ’81 έγινε περιπολικό (+video)

Δεν είναι μυστικό πως οι κακοποιοί αγαπούν τα supercars, καθιστώντας τις μάντρες της αστυνομίας εκθέσεις αυτοκινήτων όταν τους τα κατάσχουν, μετά τη σύλληψή τους. Τα περισσότερα δημοπρατούνται αλλά κάποιες φορές, η αστυνομία κρατάει τα καλύτερα για τον εαυτό της. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα θέτει στην υπηρεσία της. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα εξετάσουμε μια τέτοια περίπτωση. Κι αυτό διότι ο σερίφης της κομητείας Saginaw, στο Μίσιγκαν, είναι λάτρης των παλιών muscle cars, μετατρέποντας σε περιπολικό μια Chevrolet Camaro του 1981!

O William Federspiel και οι βοηθοί του πρόσφατα σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όταν εξάρθρωσαν σπείρα εμπόρων ναρκωτικών. Ανάμεσα στη λεία τους, γύρω στις 289.000 δολάρια σε μετρητά (περίπου 265.000 ευρώ) και αρκετά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων μια Camaro Z28 από τις αρχές των 80’s. Ο Federspiel κατευθείαν την ερωτεύτηκε και αποφάσισε να την προσθέσει στο στόλο των οχημάτων του τμήματος, παρότι δεν μιλάμε για αυτοκίνητο που θα πιάσει πολλούς κακοποιούς σε καταδιώξεις. Μπορεί να είναι muscle car και να φοράει V8 5.7 λίτρων, αλλά έρχεται από μια εποχή όπου η πετρελαϊκή κρίση είχε σακατέψει τις αποδόσεις των αμερικανικών κινητήρων. Στην προκειμένη, όλα κι όλα 175 άλογα καταλήγουν στους πίσω τροχούς (μέσω 3τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, οπότε καταλάβατε) – κι αυτός ο αριθμός αναφέρεται στην ισχύ της Z28 όταν ήταν καινούργια, όχι τώρα που κουβαλάει 43 χρόνια και πάνω από 80.000 χλμ. (πολύ λίγα για τα χρόνια της, πάντως).

Το περιπολικό-αντίκα θα περιπολεί τους δρόμους του Saqinaw και αν χρειαστεί, θα σπεύδουν τα σύγχρονα Ford Explorer και Dodge Charger να το βγάζουν από τυχόν δύσκολες/αμήχανες καταστάσεις. Για να βγει από την παρανομία και να μπει στο δρόμο του νόμου και της τάξης η εν λόγω Camaro, απαιτήθηκαν λίγο κάτω από 30.000 δολάρια (γύρω στις 27.500 ευρώ). Ποσό που δεν επιβάρυνε τους εκεί φορολογούμενους, καθώς αφαιρέθηκε από το σύνολο των κατασχεθέντων χρημάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store