Η VW άφησε πίσω της την Tesla

Αυτός ήταν η λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία, παρμένη από το tweet του CEO της VW, Herbert Diess, με αποδέκτη τον Elon Musk. Τι ήθελε να πει ο ποιητής;

Στο καρέ βλέπουμε έναν «Σκαραβαίο» να βρίσκεται μπροστά από ένα Tesla Model 3. Οι κακεντρεχείς έσπευσαν να σχολιάσουν πως μόνο έτσι μπορεί να προσπεράσει η VW την Tesla. Οι αντίστοιχοι υπέρ της «ΦαουΒε» απάντησαν, λέγοντας πως ακόμα και ένα Beetle μπορεί να προσπεράσει ένα Model 3 ελέω των περιβόητων προβλημάτων ποιότητας/αξιοπιστίας στο δεύτερο. Πέραν του χαβαλέ και της χιουμοριστικής φιλονικίας μεταξύ Diess και Musk, το ποστάρισμα του Γερμανού αναφερόταν πράγματι σε εμπορικό προσπέρασμα της εταιρίας του επί των Αμερικανών.

Σύμφωνα με το Schmidt Automotive Research, τους τελευταίους 12 μήνες η VW πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα από την Tesla στη Δυτική Ευρώπη. Οι Γερμανοί εξάλλου εμφανίζονται πλέον πάνοπλοι στο EV μέτωπο, έχοντας τα ID.3 και ID.4 (πρόσφατα παρουσιασθέν στην κορυφαία έκδοση GTX) στην εμπροσθοφυλακή, με το Golf GTE να συμπληρώνει την τριάδα-«φωτιά». Και έπεται συνέχεια, καθώς η οικογένεια ID. σταθερά αυξάνεται και πληθύνεται, όπως και οι ηλεκτρικές εκδόσεις κανονικών μοντέλων.

Συνολικά για την Ευρώπη, πάντως, αλλά και την Αμερική, η VW έχει απόσταση ακόμα να καλύψει μέχρι να ανάψει αριστερό φλας στην Tesla.

Get it on Google Play Download on the App Store