Η Renault κάνει πλάκα στην Tesla (+video)

Η συνήθεια της Tesla να κάνει στομφώδεις ανακοινώσεις για οχήματά της, την αφήνει συχνά-πυκνά έκθετη στα μάτια του καταναλωτικού κοινού και των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Renault αποφάσισε να τρολάρει την αμερικανική φίρμα για το -υποσχόμενο πολλά, αλλά ταλαίπωρο από καθυστερήσεις- φορτηγό Semi, στο διαφημιστικό της σποτ για τα ηλεκτρικά της φορτηγά.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει έναν εργαζόμενο να ανεβάζει μια αφίσα για το Tesla Semi. Πάνω από αυτό, μια λεζάντα γράφει: «Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν μεγάλες δηλώσεις». Στη συνέχεια, πάνω από πλάνα του ίδιου ατόμου να μπαίνει σε ένα ηλεκτρικό φορτηγό Renault, μια λεζάντα λέει: «Και υπάρχουν εκείνοι που ήδη κάνουν χιλιόμετρα». Δυο χιουμοριστικές φράσεις – «μαχαιριά» στο ηθικό της Tesla, καθώς κατά το κοινώς λεγόμενο «στο χαβαλέ λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες».

Σε μια περιγραφή για το βίντεο, οι Γάλλοι αναφέρουν πως τα EV φορτηγά τους  έχουν ήδη γράψει πάνω από 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα πραγματικής οδήγησης. Η Renault βρίσκεται ήδη στη δεύτερη γενιά ηλεκτρικών φορτηγών της, που περιλαμβάνει τα E-Tech Master, E-Tech D και E-Tech D Wide, με δυνατότητες μεταφοράς φορτίου -αναλόγως μοντέλου και έκδοσης- από 3,1 έως 26 τόνους. Το πεδίο δράσης τους είναι περισσότερο μεταφορές και παραδόσεις μικρών διαδρομών, παρά τα 480 ή 800 χιλιόμετρα αυτονομίας που υπόσχεται η Tesla για το Semi – με τη διαφορά, βέβαια, ότι τα Renault ό,τι λένε, το κάνουν.

Να θυμίσουμε πως το Semi ανακοινώθηκε πρώτη φορά πριν 5 χρόνια, με τον Elon Musk να δηλώνει πριν λίγες εβδομάδες πως οι -ήδη πολύ καθυστερημένες- παραδόσεις θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου. Η εικόνα ενός πρωτοτύπου παραγωγής να ακινητοποιείται έξω από το εργοστάσιο, όμως, μόνο ενθαρρυντική δεν είναι για τον τράκτορα της Tesla. Τα Renault, αντίθετα, βρίσκονται ήδη στη διάθεση των επαγγελματιών.

Get it on Google Play Download on the App Store