Η πιο φθηνή Ferrari είναι… το Fiat 500!

Όλοι έχουμε όνειρο να αποκτήσουμε μια Ferrari, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να το κάνουμε πραγματικότητα. Ο πιο φθηνός δεν είναι η αγορά κάποιας τρακαρισμένης, αλλά αυτού εδώ του συλλεκτικού Fiat 500.

To 500αράκι που βλέπουμε ανήκει στην εκλεκτή κάστα των Ferrari Dealer Edition. Μιας έκδοσης που κυκλοφόρησε το 2008 και σε μόλις 200 κομμάτια, εκ των οποίων μόνο 60 σε δεξιοτίμονη διάταξη. Το Rosso Corsa χρώμα του αμαξώματος είναι κοινό με το κόκκινο που φοράνε οι δημιουργίες του Μαρανέλο, το οποίο δανείζει μέχρι τα σήματά του! Παρατηρούμε τον τιμημένο θυρεό της Scuderia στα εμπρός φτερά, που χαρίζουν στον κάτοχο του 500 Ferrari Dealer Edition ένα μοναδικό προνόμιο στις τάξεις των mainstream αυτοκινήτων: το έμβλημα του «Cavallino Rampante», δίχως μάλιστα το φόβο μήνυσης από τους Ιταλούς!

Στο εσωτερικό το κατακόκκινο χρώμα κυριαρχεί στο ταμπλό και τις ραφές, την ώρα που ο λεβιές του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου έρχεται όσο πιο κοντά μπορεί στο παραδοσιακό «χτένι» των χειροκίνητων Ferrari (οι οποίες πια έχουν εξαλειφθεί). Οι δερμάτινες επενδύσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα καθίσματα, ούτε η ευμεγέθης πλακέτα στο ταμπλό με τον αριθμό παραγωγής και την ονομασία της έκδοσης.

Κάτω από το καπό τα πράγματα ουδεμία σχέση με Ferrari έχουν, αλλά για τα δεδομένα του 2008 (και του σήμερα, βασικά) οι 100 ίπποι του 16βάλβιδου ατμοσφαιρικού 1.400άρη μια χαρά επιδόσεις εξασφάλιζαν (0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ., τελική 185 χλμ./ώρα). Ο συγκεκριμένος έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα, καταγράφοντας μέχρι σήμερα 126.814 χλμ. (78.799 μίλια). Η τιμή που αναγράφεται στο Collecting Cars δεν είναι ενδεικτική, καθώς ναι μεν το υψηλότερο «μπιντάρισμα» είναι στις μόλις 600 λίρες (697 ευρώ) αλλά απομένουν 6 μέρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store