Η νέα Lancia 037 μάγεψε στο Μόντε Κάρλο (+video)

Η 037 είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές Lancia και εκ των αξέχαστων αυτοκινήτων του Group B. Το μοναδικό της σχήμα και το γεγονός πως αποτέλεσε ένα από τα τελευταία πισωκίνητα που αγωνίστηκαν στο WRC, την καθιστούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς στην αυτοκίνηση. Η Kimera Automobili ανέλαβε την «ανάσταση» της 037 Stradale, με τη μορφή της EVO37κι όχι μόνο αυτό. Την επανέφερε στο φυσικό της περιβάλλον: τις ειδικές διαδρομές και, δη, αυτές του Μόντε Κάρλο!

H αναγεννημένη 037 βρέθηκε στην αφετηρία του εναρκτήριου αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα του WRC, έχοντας πίσω από το τιμόνι τον επικεφαλής αγωνιστικού τμήματος και Formula 1 της Pirelli, Mario Isola, γιορτάζοντας τα 150 χρόνια της ιταλικής εταιρίας. Πολύ πιο ταιριαστό θα ήταν να αναλάμβανε τα πηδάλια ο άνθρωπος στη θέση του συνοδηγού, που δεν ήταν άλλος από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2003, Peter Solberg! Ο Νορβηγός έδινε οδηγίες στον Ιταλό, εκτελώντας χρέη co-driver, με τον δεύτερο να παραμένει αρκετά επιφυλακτικός στην προσέγγισή του – χαρακτηριστικό το γεγονός πως όλη διαδρομή έγινε με 2α. Απόλυτα φυσιολογικό, καθότι μιλάμε για μια πανίσχυρη, κεντρομήχανη και πισωκίνητη κατασκευή.

Η EVO37 έχει στο κέντρο της τον θρυλικό τετρακύλινδρο τούρμπο των 2.1 λίτρων, σε μια εκ βάθρων αναβαθμισμένη εκδοχή με 507 άλογα και 550 Nm! Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου κρατάει το βάρος στα 1.000 κιλά, διαμορφώνοντας την αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1,97. Για πάμε να την απολαύσουμε στο ορεινό στροφιλίκι του Πριγκηπάτου.

Get it on Google Play Download on the App Store