Νέα Lamborghini Countach ούτε με τετραπλό τζακ ποτ

Η νέα Countach αφήνει τον κόσμο άλαλο όπου κι αν σταθεί, αποτελώντας μια από τις πιο δυναμικές και αισθητικά άρτιες Lamborghini που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Κάτι που αποτυπώνεται εμπράκτως στα απαιτούμενα νούμερα, όταν κάποιος θελήσει να την αποκτήσει.

Αποκλειστικά στα μεταχειρισμένα πλέον, καθώς κάθε μια από τις 112 που κατασκευάστηκαν «έφυγαν» επιτόπου. Από αυτές τις 112, μόλις 5 βάφτηκαν στο Luci del Bosco χρώμα των φωτογραφιών, ενώ μόνο η συγκεκριμένη είναι η μόνη που το συνδυάζει με χρυσαφί ζάντες και εσωτερικό σε απόχρωση Bianco Leda. Με άλλα λόγια, μιλάμε για μοναδικό στον κόσμο αυτοκίνητο και μάλιστα με μόλις 112 χλμ., από το 2022 που αγοράστηκε. Κρίμα από τη μία, αναμενόμενο από την άλλη.

Το «κρίμα» αφορά, φυσικά, το γεγονός ότι η νέα Countach είναι μια από τις ισχυρότερες και ταχύτερες Lambo της Ιστορίας, με την απόδοση να ανέρχεται στα 814 άλογα και τα 755 Nm ροπής. Από αυτά, οι 780 ίπποι (στις 8.500 σ.α.λ.) και τα 720 Nm (στις 6.750 σ.α.λ.) προέρχονται από τον 6.5 V12, ενώ το υβριδικό σύστημα των 48V προσθέτει 34 άλογα και 35 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω συστήματος τετρακίνησης και 7τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου, προσδίδοντας ιλιγγιώδεις επιδόσεις στον αναγεννημένο θρύλο: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα. 

Όποιος ενδιαφέρεται για τη λαμπερή Countach LPI 800-4 που καμαρώνουμε, και δεν είναι μέλος της Wall Street, ας έχει στα υπόψη πως χρειάζεται να κερδίσει Τζόκερ με τριπλό-τετραπλό τζακ ποτ, καθώς οι εκτιμήσεις της RM Sotheby’s τοποθετούν το κλείσιμο της δημοπρασίας στα 1,9-2,3 εκατ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store