Η κινεζική «Rolls-Royce» των 1.780 ευρώ

Οι Κινέζοι κατασκευαστές είναι διαβόητοι για τις αντιγραφές τους. Μια τακτική που έχει οδηγήσει σε μάχες και καταδίκες εντός των δικαστικών αιθουσών. Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων έχουν ελαττώσει αισθητά, όμως το αυτοκίνητο που βλέπουμε πιθανότατα να προκαλέσει άλλη μία δικαστική διαμάχη. Και μάλιστα όχι απέναντι σε όποιον κι όποιον, αλλά στη Rolls-Royce!

H «Phantom τσέπης» που βλέπουμε αλιεύτηκε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, σε ένα γκαράζ όπου απεικονίζονται επίσης διάφορα άλλα μικρά αυτοκίνητα. Το ένα εκ των οποίων, δε, εμπνέεται από τη Maybach GLS. Λεπτομέρειες δεν αναφέρονται, πέρα από ότι είναι ηλεκτρικά και με μήκος γύρω στα 3,5 μέτρα. Προφανέστατα το σκεπτικό πίσω από την κατασκευή τους είναι το Aston Martin Cygnet, το οποίο είναι το μοναδικό μοντέλο αυτής της κατηγορίας που έχουμε δει επίσημα από κατασκευαστή – έστω κι αν δεν ήταν τίποτα περισσότερο, από το Toyota iQ με μικρές διαφορές στην εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό και φυσικά τα σήματα της Aston Martin.

Εδώ δεν βρίσκουμε το Spirit of Ecstasy των Βρετανών, ούτε το καλλιγραφικό «M» των Γερμανών. Αυτό που όντως βρίσκουμε, είναι μάσκες, προφυλακτήρες και φανάρια παρεμφερή των Phantom και GLS αντίστοιχα. Επίσης, βρίσκουμε τον -με χαοτική διαφορά από τον πλησιέστερο- πιο προσιτό τρόπο, ώστε να περηφανεύεσαι πως έχεις -κάτι σαν- Rolls ή Maybach. Οι δυο μινιόν «λιμουζίνες» τιμώνται στις 14.000 γουάν, που αντιστοιχούν σε λιγότερες από 1.780 ευρώ (1.778)!

Get it on Google Play Download on the App Store