Η Κίνα έφτασε το 1 εκατομμύριο μηνιαίες πωλήσεις EV

Η Κίνα είναι «καταδικασμένη» να σπάει όλα τα ρεκόρ της αγοράς, είτε αυτά έχουν να κάνουν με πωλήσεις δικών της κατασκευαστών, είτε ειδικότερα με πωλήσεις EV στην εγχώρια αγορά. Ένα ακόμα ορόσημο από τους Κινέζους, λοιπόν, οι οποίοι έγιναν η πρώτη αγορά στα χρονικά της αυτοκίνησης με 1 εκατομμύριο ταξινομήσεις ηλεκτρικών το μήνα!

Το κλείσιμο του Αυγούστου είδε την κινεζική αγορά να φτάνει σε αυτό το πρωτοφανές επίπεδο πωλήσεων, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών, που αυξήθηκαν κατά 43,2% (1,03 εκατ.) – το ακριβώς αντίθετο με την ευρωπαϊκή αγορά, δηλαδή, όπου τα EVs χάνουν διαρκώς έδαφος. Ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι ταξινομήσεις οχημάτων μηδενικών ρύπων, έφτασαν στο 53,5% του συνόλου (1,92 εκατ. πωλήσεις, -1,1% σε σχέση με τον περσινό τελευταίο μήνα του καλοκαιριού). Τον Αύγουστο, δηλαδή, πάνω από τα μισά νέα αυτοκίνητα που έβγαλαν άδεια κυκλοφορίας στην Κίνα, ήταν ηλεκτρικά!

Οι επιδοτήσεις αγοράς εννοείται παίζουν σημαντικότατο ρόλο, φτάνοντας μέχρι τις 20.000 γουάν (2.524 ευρώ). Μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο ποσό όταν το δούμε στο δικό μας νόμισμα, αλλά στην Κίνα φτάνει -ανάλογα το μοντέλο και την έκδοση- να αποτελεί μέχρι το 35-40% της τιμής πώλησης του αυτοκινήτου! Μάλιστα δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά που επιτοδοτούνται εκεί, αλλά και τα plug-in υβριδικά (έως 15.000 γουάν/1.892 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store